Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Hermès και η Rolls-Royce σχεδίασαν ένα «χερσαίο τζετ» για Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο

Η Hermès και η Rolls-Royce σχεδίασαν ένα «χερσαίο τζετ» για Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο

Μετά την πολύκροτη συνεργασία της Hermès με την Apple, ο διάσημος οίκος μόδας συνεργάστηκε με την πολυτελή αυτοκινητοβιομηχανία Rolls-Royce για να δημιουργήσει ένα μοναδικό είδος Phantom για τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο Yusaku Maezawa.

Μετά την πολύκροτη συνεργασία της Hermès με την Apple, ο διάσημος οίκος μόδας συνεργάστηκε με την πολυτελή αυτοκινητοβιομηχανία Rolls-Royce για να δημιουργήσει ένα μοναδικό είδος Phantom για τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο Yusaku Maezawa.

Η δημιουργία του «χερσαίου τζετ»

Το χειροποίητο και ειδικά σχεδιασμένο από μια ομάδα ειδικών της Rolls-Royce στο Δυτικό Σάσεξ αλλά και του οίκου Hermès στο Παρίσι, το «Phantom Oribe» δημιουργήθηκε για τον Maezawa ως ένα «χερσαίο τζετ», φέρνοντας την αποκλειστικότητα και την πολυτέλεια των ιδιωτικών αεροπορικών τζετ… στο δρόμο.

«Αυτή η υπέροχη προσπάθεια του κορυφαίου προϊόντος μας αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο για τα Rolls-Royce Motor Cars, ενώνοντας δύο οίκους, με συνδυασμένη εμπειρία και κληρονομιά άνω των τριών αιώνων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös.

Μέσα στο «Phantom Oribe»

Το επιβλητικό εξωτερικό του «Phantom Oribe» διαθέτει ένα δίχρωμο μείγμα πράσινου και κρέμας, που ταιριάζει με τα τζάμια των παλαιών ιαπωνικών ειδών Oribe,  τα οποία ο Maezawa όχι μόνο λατρεύει αλλά είναι ένας κορυφαίος συλλέκτης. Το «Oribe Green» ήταν ένα προσαρμοσμένο χρώμα, και η Rolls-Royce, σε μια σπάνια κίνηση, θα κάνει το χρώμα διαθέσιμο για χρήση από τον Maezawa και στο ιδιωτικό του τζετ.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ένα πραγματικό φινίρισμα από δέρμα Hermès, Enea Green, που εκτείνεται ακόμη και στο τιμόνι, τις λαβές, τον λεβιέ ταχυτήτων και τα περιστροφικά χειριστήρια για τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο έχει δημιουργηθεί με κρυμμένα μέρη που είναι επίσης επενδυμένα με δέρμα Hermès, όπως χώρο αποσκευών, μίνι μπαρ, ακόμη και cooler σαμπάνιας.

Φυσικά, το εσωτερικό αποτελείται επίσης από την τεχνική υπογραφή της Rolls-Royce. Οι ξύλινες ταπετσαρίες ηχείων διαμορφώθηκαν με σχολαστική διάτρηση του καπλαμά Open Pore Royal Walnut που εφαρμόζεται στις πόρτες, δημιουργώντας μια ομαλή εμφάνιση σε όλο το όχημα. Και στο πρώτο για την αυτοκινητοβιομηχανία μοντέλο, το εσωτερικό διαθέτει καμβά Hermès «Toile H» στα μπράτσα, στην κεντρική και στην πίσω κονσόλα και στην επένδυση της επωνυμίας.


Για την Πινακοθήκη του Phantom, ένα χαρακτηριστικό που δημιούργησε μόνο η Rolls-Royce, η Hermès ανέθεσε, ένα έργο τέχνης βασισμένο σε ένα σχέδιο, από τον διάσημο Γάλλο εικονογράφο Pierre Péron, ο οποίος ήταν ο καλλιτέχνης πίσω από πολλά από τα εμβληματικά μαντίλια της μάρκας. Το έργο, εμπνευσμένο από το κλασσικό μοτίβο του αλόγου Hermès, ζωγραφίστηκε στο χέρι στο Open Pore Royal Walnut, πριν μπει πίσω από γυαλί, ακριβώς όπως σε μια γκαλερί τέχνης.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024