Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ούρσουλα στην αντεπίθεση

Η Ούρσουλα στην αντεπίθεση

Πρώτη φορά μετά το λεγόμενο sofagate, η Ούρσουλα μίλησε ενώπιον κοινού ευρωβουλευτών για το περιβόητο συμβάν και τα είπε έξω απ' τα δόντια: «Συνέβη επειδή είμαι γυναίκα».

Πρώτη φορά μετά το λεγόμενο sofagate, η Ούρσουλα μίλησε ενώπιον κοινού ευρωβουλευτών για το περιβόητο συμβάν και τα είπε έξω απ’ τα δόντια: «Συνέβη επειδή είμαι γυναίκα». Δεν ήταν θέμα πρωτοκόλλου, είπε, αλλά κάτι που έθιξε «τον πυρήνα αυτού που είμαστε, τις αξίες που αντιπροσωπεύει η Ενωσή μας». Γι’ αυτό και δεν μπορεί να βρει καμία δικαιολογία για το περιστατικό, που την έκανε να νιώσει «πληγωμένη και μόνη, ως γυναίκα και Ευρωπαία».

Εχει 100% δίκιο η Ούρσουλα, όπως θέτει το ζήτημα, και όποιος δεν το καταλαβαίνει προφανώς δεν έχει σχέση με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, έστω και αν ζει στην Ευρώπη – και αυτή, σημειωτέον, είναι η επιεικέστερη εκδοχή. Κάτι που διαφεύγει, όμως, είναι ότι η μομφή της στρέφεται εξίσου και κατά του Ευρωπαίου Γκούφη (γνωστότερος ως Σαρλ Μισέλ). Και είναι αυτό, νομίζω, που δίνει ξεχωριστή σημασία στη μομφή, διότι από τον Ερντογάν τι να περιμένεις; Οταν όμως ο Ευρωπαίος Γκούφη σε προσβάλλει με τον ίδιο τρόπο, τότε το πρόβλημα γίνεται ενδοευρωπαϊκό.

Αυτομαστίγωση; Ωραίο θα ήταν δεν λέω, αλλά η Ευρώπη έχει προ πολλού αφήσει πίσω της πρακτικές του Μεσαίωνα. Η κατάλληλη τιμωρία για τον Ευρωπαίο Γκούφη θα ήταν η κοινωνική εργασία! Τι εννοώ: να του δοθεί μια εβδομάδα άδεια, μετ’ αποδοχών, στη διάρκεια της οποίας το χρέος του θα είναι να ακολουθεί καθημερινώς το πρόγραμμα της Ούρσουλας, μεταφέροντας παντού και πάντα ένα πτυσσόμενο κάθισμα (καρέκλα ή σκαμπό, από ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό – ούτως ή άλλως, η Ούρσουλα είναι μινιόν), για την περίπτωση που η πρόεδρος βρεθεί κάπου όπου δεν υπάρχει κάθισμα. Είναι απλή δουλειά και θα τα καταφέρει καλύτερα απ’ όσο σε αυτή που κάνει τώρα.

Επίσης – γιατί δεν τελείωσα – θα ληφθεί μέριμνα, ώστε η ποινή να εφαρμοσθεί με κάθε σεβασμό στις αυτονόητες ανθρωπιστικές υποχρεώσεις. Η Ούρσουλα, δηλαδή, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον Γκούφη εκτός ωραρίου, ούτε να τον παίρνει σε δουλειές εκτός του αντικειμένου της – π.χ. στο σουπερμάρκετ, το κομμωτήριο κ.λπ. Οταν τον χρησιμοποιεί στο εξωτερικό, θα του καταβάλλονται τα εκτός έδρας επιδόματα, per diem για τα έξοδά του και υπερωρίες. Αξιοπρεπέστατη εργασία, δεν πρόκειται να νιώσει ούτε μόνος ούτε πληγωμένος…

Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ

Περισσότερο ενδιαφέρον και από τις ίδιες τις δηλώσεις του Τζανακόπουλου περί εκκαθαρίσεων έχει ο τρόπος με τον οποίο το κόμμα του προσπαθεί να τις υποβαθμίσει. Ισχυρίζονται ότι η κατακραυγή οφείλεται στη σκόπιμη παρανόηση από πλευράς των επικριτών τους ότι οι εκκαθαρίσεις αφορούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Καμία παρανόηση δεν υπάρχει. Είναι η πολλοστή φορά που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (ακόμη και αυτός ο αρχηγός του) εκφράζουν τη δυσφορία τους για την «αστική» δημοκρατία, την κατ’ αυτούς ατελή.

Οι εκκαθαρίσεις που ονειρεύονται οι σταλινικοί του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν τους ανεξάρτητους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος, που υπάρχουν για να ελέγχουν και να εμποδίζουν την τυραννία της πλειοψηφίας. Μετά την απόπειρα να ελέγξουν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και την προσπάθεια να στείλουν στη φυλακή τους πολιτικούς αντιπάλους τους με πλαστές (και φαιδρές) κατηγορίες, όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοούσε ο Τζανακόπουλος.

Η παρέμβασή του, πάντως, είναι χρήσιμη. Εξηγεί και, κατά κάποιον τρόπο, εικονογραφεί τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που καταγράφουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στάσιμος και τον Τσίπρα κάτω από τον κανένα, ως προς την καταλληλότητα να κυβερνήσει. Ο Τζανακόπουλος αποδεικνύεται ο καλύτερος μαθητής του Πολάκη…

ΛΑΓΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ

Στο σπίτι του στις Βρυξέλλες συνελήφθη χθες ο Ι. Λαγός και, κατά τη μεταφορά του με περιπολικό, τιτίβισε μέσω του Twitter ότι τον έχουν συλλάβει «άθεοι και ανθέλληνες», αλλά αυτός παραμένει «πιστός στον Χριστό και την Ελλάδα». Ισως. Ομως δεν στάθηκε αντάξιος του ονόματός του και της τεράστιας παράδοσης που φέρει. Πάντως, έχει τη δυνατότητα να καθυστερήσει για λίγο την έκδοσή του στην Ελλάδα, όπου θα εκτίσει την ποινή του (13 χρόνια και 8 μήνες). Αν το επιδιώξει, φαντάζομαι θα είναι για να βελτιώσει τα γαλλικά του…

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024