Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός-Ισλανδία: Απαγορεύει την είσοδο ταξιδιωτών από 16 χώρες

Κοροναϊός-Ισλανδία: Απαγορεύει την είσοδο ταξιδιωτών από 16 χώρες

Οι αρχές της Ισλανδίας απαγορεύουν στο εξής την είσοδο στους ταξιδιώτες αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας

Η Ισλανδία απαγορεύει στο εξής την είσοδο στο έδαφός της σε ταξιδιώτες από 16 χώρες, που θεωρούνται περιοχές «υψηλού κινδύνου» μόλυνσης από την Covid-19, ανάμεσά τους και η Γαλλία, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Έως την 31η Μαΐου 2021, όλοι οι αλλοδαποί που προέρχονται ή έχουν παραμείνει για περισσότερες από 24 ώρες, τις τελευταίες 14 ημέρες, σε περιοχή όπου το ποσοστό επίπτωσης της λοίμωξης σε διάστημα 14 ημερών είναι μεγαλύτερο από 700 άτομα ανά 100.000 κατοίκους (… ) απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ισλανδία», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ανάμεσα στα κράτη του Χώρου Σένγκεν – όπου ανήκει η Ισλανδία – το μέτρο αφορά συγκεκριμένα στη Γαλλία, την Πολωνία και την Σουηδία.

Αντίθετα, η απαγόρευση δεν ισχύει για τους ταξιδιώτες που διαμένουν στην Ισλανδία, για μέλη της οικογένειας πολιτών που διαμένουν νόμιμα στο έδαφός της, ή για πολίτες που είναι σε θέση να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή προγενέστερης μόλυνσης από την Covid-19.

Ισχύουν επίσης εξαιρέσεις για ταξίδια που θεωρούνται «απαραίτητα».

Η Ισλανδία ορίζει ως «υψηλού κινδύνου» περιοχές ή χώρες «όπου το ποσοστό επίπτωσης υπερβαίνει τα 500» ανά 100.000 κατοίκους.

Μία μόνο περιοχή με ένα τέτοιο ποσοστό – βάσει των στοιχείων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ΕΚΠΕΝ /ECDC) – αρκεί για να περιληφθεί μια ολόκληρη χώρα στον κατάλογο των «περιοχών υψηλού κινδύνου».

Το ποσοστό πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από 700, για να απαγορευθεί στους κατοίκους αυτών των περιοχών να παραμείνουν στην Ισλανδία, ένα μέτρο που αφορά επί του παρόντος 16 από τα 32 κράτη που περιλαμβάνει ο κατάλογος.

Από την Τρίτη, όλοι οι ταξιδιώτες από χώρες που περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα έχουν επίσης την υποχρέωση να μπουν σε καραντίνα πέντε ημερών κατά την άφιξή τους στο νησί, μέσα σε ξενοδοχείο που έχει επιτάξει το κράτος, εκτός από εξαιρέσεις.

Άρση των περιοριστικών μέτρων μετά τις 15 Ιουνίου

Σε εθνικό επίπεδο, το υπουργείο Υγείας παρουσίασε στη συνέχεια ένα σχέδιο τεσσάρων επιπέδων κατάργησης των περιορισμών στο έδαφος της Ισλανδίας, λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο του εμβολιασμού.

«Εκτιμάται ότι όλοι οι εθνικοί περιορισμοί θα μπορούν να αρθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, όταν σχεδόν το 75% του πληθυσμού (άνω των 16 ετών) θα έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου», διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Η Ισλανδία σχεδιάζει να εμβολιάσει τους πολίτες ηλικίας 16 ετών και άνω, δηλαδή σχεδόν 280.000 από τους 365.000 κατοίκους της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024