Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού το αεροσκάφος είχε περάσει τα σύνορα και βρισκόταν πάνω από το βόρειο Ισραήλ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, το οποίο πέρασε τα σύνορα και πετούσε πάνω από το βόρειο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

Στην ανακοίνωση, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις προσθέτουν ότι νωρίτερα σήμερα στρατιώτες εντόπισαν ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ που είχε καταρριφθεί στα σύνορα πριν από πολλές εβδομάδες.

«Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε ώστε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας του Ισραήλ», προσθέτει ο στρατός.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Ισραήλ έχει παραδεχτεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλά επεισόδια στα σύνορα με τον Λίβανο και έχει χάσει στην περιοχή αυτή δικά του μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι τα έχει καταρρίψει.

Το νέο περιστατικό έντασης με τη Χεσμπολάχ έρχεται σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων του Ισραήλ με το Ιράν. Η συμμαχία της Χεσμπολάχ με το Ιράν μπορεί να μεταφέρει εκ νέου την ένταση μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr