Τα υψηλότερα ποσοστά θνητότητας της Covid-19 στον ιατρικό κλάδο της Αιγύπτου καταγράφονται μεταξύ των μαιευτήρων και των γυναικολόγων.

Τους πεντακόσιους έχουν φθάσει οι αιγύπτιοι ιατροί που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Ιατρικός Σύλλογος της πολυπληθέστερης αραβικής χώρας.

61 νεκροί μόνο τον Απρίλιο

Στην ανακοίνωσή του, την οποία επικαλείται ο αιγυπτιακός Τύπος, τονίζεται πως μόνο μέσα στον Απρίλιο, 61 γιατροί πέθαναν εξαιτίας της Covid-19.

Σύμφωνα με το σωματείο των επιστημόνων του κλάδου, τα υψηλότερα ποσοστά θνητότητας της Covid-19 στον ιατρικό κλάδο καταγράφονται μεταξύ των μαιευτήρων και των γυναικολόγων.

Πρόσφατα, η υπουργός Υγείας της Αιγύπτου, Χάλα Ζάγιεντ, υποστήριξε ότι οι γιατροί που έχουν πεθάνει εξαιτίας της Covid-19 και εργάζονταν σε νοσοκομεία αναφοράς για τους ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό ανέρχονται σε 115.

Στα υπόλοιπα νοσοκομεία

Ο επίσημος απολογισμός δεν αμφισβητείται από τον Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος όμως διευκρινίζει πως πολλοί άλλοι γιατροί έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας στα υπόλοιπα νοσοκομεία: πανεπιστημιακά, ιδιωτικά ή εκτάκτου ανάγκης.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr