Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρώσος παίκτης αναγκάστηκε να μείνει για τρεις μήνες σε κινεζικό ριάλιτι… παρά τη θέλησή του

Ρώσος παίκτης αναγκάστηκε να μείνει για τρεις μήνες σε κινεζικό ριάλιτι… παρά τη θέλησή του

Παρά τις εκκλήσεις του προς τους τηλεθεατές, εκείνοι τον κράτησαν στο σόου μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο, εν μέρει επειδή ταυτίζονταν με το μίσος του για τη δουλειά του

Οι περιπέτειες ενός Ρώσου που συμμετείχε… κατά λάθος σε κινεζικό ριάλιτι – και έφτασε μέχρι τον τελικό παρά το γεγονός ότι παρακαλούσε τους τηλεθεατές να τον στείλουν στο σπίτι του – έχουν επιτέλους τελειώσει μετά από τρεις δύσκολους μήνες.

Ο Βλαντισλάβ Ιβάνοφ, ένας 27χρονος από το Βλαδιβοστόκ, αποχώρησε από το Produce Camp 2021 το Σάββατο, μετά από ολόκληρους μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων οι τηλεθεατές αδιαφορούσαν για τις εκκλήσεις του να τον στείλουν στο σπίτι του. Αντιθέτως, τον οδήγησαν με τις ψήφους τους μέχρι τον τελικό.

Ο Ιβάνοφ, ο οποίος μιλά μανδαρινικά κινέζικα, αρχικά επρόκειτο να δουλέψει στο ριάλιτι ως διερμηνέας. Όμως, όπως λέει, του ζητήθηκε να πάρει μέρος στον διαγωνισμό, όταν οι σκηνοθέτες παρατήρησαν ότι ήταν όμορφος.

«Με ρώτησαν αν θέλω να δοκιμάσω μια νέα ζωή», εξήγησε ο Ιβάνοφ στη διάρκεια ενός επεισοδίου.

Όμως ο Βλαντισλάβ μετάνιωσε σχεδόν αμέσως για την απόφασή του – και του ήταν αδύνατον να φύγει χωρίς να «σπάσει» το συμβόλαιό του. Και δεν έκρυψε την απουσία ενθουσιασμού του: Τραγουδούσε και χόρευε χωρίς το παραμικρό πάθος, πλάι στους πολύ πιο πρόθυμους ανταγωνιστές του.

«Δεν είναι όνειρό μου να γίνω μέλος ενός ποπ συγκροτήματος, αφού δεν μπορώ ούτε να τραγουδήσω ούτε να χορέψω», είπε ο Ιβάνοφ σε ένα επεισόδιο, σύμφωνα με το SCMP.

«Ελπίζω οι κριτές να μην με υποστηρίξουν. Τη στιγμή που οι άλλοι θέλουν ένα «Α» [στη βαθμολογία τους], εγώ θέλω να πάρω «F» γιατί συμβολίζει την ελευθερία μου [σ.σ. freedom στα αγγλικά]».

Ερμηνεύοντας με το ψευδώνυμο Lelush, παρότρυνε το κοινό να του δώσει αρνητική ψήφο, λέγοντας ότι δεν θέλει να είναι ένας από τους 11 νικητές του ριάλιτι, που στη συνέχεια θα δεσμευτούν μέσω συμβολαίου να συμμετέχουν στο ποπ συγκρότημα που θα δημιουργηθεί.

«Μην με αγαπάτε, δεν θα βγάλει πουθενά», είπε σε ένα επεισόδιο. Όμως οι τηλεθεατές γοητεύτηκαν από την κυνική του συμπεριφορά και τον κράτησαν στο ριάλιτι σχεδόν για τρεις μήνες.

Τα ριάλιτι εκπαίδευσης ποπ σταρ, ένα τηλεοπτικό είδος που ξεκίνησε από την Κορέα, θέτουν εκατοντάδες φιλόδοξους νεαρούς ερμηνευτές σε μια σειρά από σκληρές δοκιμασίες και ψηφοφορίες και έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα στην Κίνα.

Στο συγκεκριμένο, οι διαγωνιζόμενοι μοιράστηκαν σε κοιτώνες σε ένα νησί της επαρχίας Χαϊνάν και δεν είχαν πρόσβαση στα κινητά τους τηλέφωνα για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Όποιος ήθελε να σπάσει το συμβόλαιό του και να αποχωρήσει στο μέσον της σεζόν, ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει τσουχτερό πρόστιμο.

Αν και οι επικριτές έχουν αμφισβητήσει τη διαφάνεια της ψηφοφορίας στα ριάλιτι αυτού του είδους, ο Ιβάνοφ φαίνεται πως κατάφερε όντως να κλέψει τις καρδιές του κοινού με το προφίλ του «αντι-ήρωα».

Οι θαυμαστές του τον αποκαλούσαν «τον πιο απελπισμένο μισθωτό σκλάβο» – άλλοι ειρωνικά και άλλοι όχι και θεωρούσαν ότι είναι ίνδαλμα της κουλτούρας «Sang», που μεταφράζεται ως στάση παραίτησης απέναντι στην καθημερινή ζωή και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των κινέζων millenials.

«Μην τον αφήσετε να φύγει», έγραψε ένας θεατής στα σχόλια ενός βίντεο του Ιβάνοφ που φαινόταν εντελώς ξενερωμένος ενώ τραγουδούσε ένα ρωσικό ραπ κομμάτι. «Αδερφές μου, ψηφίστε τον! Αφήστε τον να κάνει το 996!». Ο αριθμός, σε περίπτωση που αναρωτιέστε, αναφέρεται στο βάναυσο εργασιακό πρόγραμμα πολλών νεαρών εργαζόμενων της χώρας, ιδίως αυτών που απασχολούνται στις ψηφιακές start-ups. Ουσιαστικά, δηλώνει πως κάποιος δουλεύει από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, έξι ημέρες την εβδομάδα.

Ο παράξενος σταρ αναγκάστηκε να φτάσει μέχρι το τελευταίο επεισόδιο του ριάλιτι το Σάββατο και – επιτέλους – δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις ψήφους που απαιτούνταν για να γίνει μέλος του συγκροτήματος. «Επιτέλους θα σταματήσω να δουλεύω», έγραψε ανακουφισμένος ο Ιβάνοφ στον λογαριασμό του στο Weibo την Κυριακή.

Η αποχώρησή του σχολιάστηκε περισσότερες από 59.000 φορές στην πλατφόρμα του Weibo – μεταξύ άλλων και από τη ρωσική πρεσβεία στη χώρα:

«Συγχαρητήρια, καλή ξεκούραση», έγραψε η πρεσβεία.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024