Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown: Αλαλούμ με την κατάργηση του SMS - Πότε θα σταματήσουν τα μηνύματα στο 13033

Lockdown: Αλαλούμ με την κατάργηση του SMS – Πότε θα σταματήσουν τα μηνύματα στο 13033

Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των SMS.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πλήρη κατάργηση των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις. Τη Δευτέρα 3 Μαϊου απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές αλλά το τι θα γίνει με τα SMS είναι ακόμα θολό.

Από κυβερνητικά χείλη οι απόψεις για την κατάργηση του SMS είναι αντικρουόμενες. Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι από την επόμενη Δευτέρα που ανοίγει η εστίαση, για την οποία δεν απαιτείται η αποστολή SMS, είναι ορατό το ενδεχόμενο να καταργηθεί εντελώς η πρακτική αυτή.

Από την άλλη, ο Άδωνις Γεωργιάδης βλέπει τα μηνύματα να μας συνοδεύουν για κάποιο διάστημα ακόμα. «Το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί», είπε στον ΣΚΑΪ.

To χρονοδιάγραμμα

Από το Μεγάλο Σάββατο (1η Μαϊου) θα μπορούμε να μετακινούμαστε για όλες τις δραστηριότητες από δήμο σε δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στις 3 Μαϊου θα καταργηθούν τα SMS μαζί με το άνοιγμα της εστίασης.

Στις 10 Μαϊου ανοίγουν οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια). Εκείνη την εβδομάδα θα επανεξεταστεί η απελευθέρωση των αθλητικών δραστηριοτήτων και η λειτουργία των γυμναστηρίων.

Στις 15 Μαϊου αρχίζει επίσημα η τουριστική περίοδος και πλέον οι μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες από περιφέρεια περιφέρεια.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες του εμπορίου και φυσικά τον πολιτιστικό τομέα (κινηματογράφοι και θέατρα), οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου, ίσως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Επιστροφή στην κανονικότητα για τις μετακινήσεις στις 15 Μαϊου

Το βέβαιο είναι ότι όλες οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις θα καταργηθούν σε 18 ημέρες, με το άνοιγμα του τουρισμού.

Ήδη από χθες η απαγόρευση ισχύει από τις 22:00 το βράδυ ενώ σε μία εβδομάδα, με το άνοιγμα της εστίασης θα πάει στις 23:00. Την ώρα που μέσα στην πόλη, το μποτιλιάρισμα χτυπάει κόκκινο, στα διόδια δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που κόντρα στις συστάσεις, δοκιμάζουν την τύχη τους στα μπλόκα.

Το σχέδιο για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο κ. Θανάσης Κοντογεώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Κυβέρνησης μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, αλλά και για τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ερωτηθείς για την συμμετοχή των τριαντάρηδων στα ραντεβού για εμβολιασμό ο κ. Κοντογεώργης εμφανίστηκε αισιόδοξο κι αναφέρθηκε σε τουλάχιστον 80.000 συμπολίτες μας που έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

«Ευελπιστούμε με τους 40-44 τη Μ. Πέμπτη, κι επειδή τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν και Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο και Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα παρότι είναι αργίες καλούμε τους συμπολίτες μας να κλείσουν το ραντεβού τους».

«Σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία είναι 1,2 εκατ. πάντα χρειαζόμαστε 3-4 ημέρες που ”κάθονται” τα ραντεβού. Βλέπουμε δηλαδή ποια ήταν η ανταπόκριση», πρόσθεσε.

Εν συνεχεία τόνισε ότι βρισκόμαστε – με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών – σε διαδικασία σταδιακής αποκατάστασης των οικονομικών και κοινωνικών λειτουργιών.

Αναφορικά στην κατάργηση των SMS: «Με την επανέναρξη της εστίασης, θα έχουμε τη λειτουργία της εκπαίδευσης την 10η Μαίου και το άνοιγμα της εστίασης συμπαρασύρει τις διαδημοτικές μετακινήσεις σε ένα βαθμό αλλά ανακοινώσεις επ’ αυτού θα υπάρχουν μέσα στην εβδομάδα που θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις».

«Οι αποφάσεις θα είναι καθαρές και καταννοητές. Έχουμε την περυσινή εμπειρία. Θεωρούμε ότι όπως είδαμε οργανωμένο άνοιγμα και στο λιανεμπόριο θα δούμε και στην εστίαση», πρόσθεσε.

«Θα ήταν παράλογο να μην υπάρχει ένας φόβος κι ένας δισταγμός. Όμως βρισκόμαστε σε νέα φάση που προσδιορίζεται από την εντατικοποίηση των εμβολιασμών και από το γεγονός ότι για τη δημόσια υγεία χρησιμοποιούμε κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας όπως τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. Υπάρχει πλήρη συνείδηση στους περισσότερους πολίτες και η φάση που μπαίνουμε θα είναι αρκετά καλύτερη».

Ηλιόπουλος: Το μπάχαλο συνεχίζεται

Άμεση ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει την «ανοησία του SMS» και να κάνει λόγο για ανυπαρξία σχεδίου και λογικής.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει το απόλυτο μπάχαλο στην πανδημία, χωρίς κανένα σχέδιο και καμία λογική.

Την ώρα που ο κ. Πιερρακάκης δήλωνε στον ΑΝΤ1 πως είμαστε πολύ κοντά στην κατάργηση των SMS, ο κ. Γεωργιάδης δήλωνε στο ΣΚΑΪ πως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να καταργηθούν.

Οι πολίτες, μετά από 6 μήνες ενός ιδιότυπου και αποτυχημένου lockdown, παρακολουθούν καθημερινά τους υπουργούς του κ. Μητσοτάκη να αλληλοδιαψεύδονται και να παίζουν με τα νεύρα τους.Η ανοησία του SMS για να πάει κάποιος έναν περίπατο έχει απαξιωθεί, δεν προσφέρει πλέον τίποτα παρά μόνο τη συντήρηση μίας κουλτούρας ελέγχου και οφείλει να καταργηθεί άμεσα.

Εκτός εάν η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει πως θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στις 15 Μαΐου, που θα καταργηθεί αναγκαστικά λόγω του ανοίγματος του τουρισμού.»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024