Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Η μεγάλη δικαίωση για τον Κρίστινσον

Ολυμπιακός: Η μεγάλη δικαίωση για τον Κρίστινσον

Ο Ισλανδός τερματοφύλακας έχει παίξει σε πέντε παιχνίδια με τα χρώματα του Ολυμπιακού και έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ και αυτό από πέναλτι.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Όγκμουντουρ Κρίστινσον, με τον Ισλανδό να έρχεται στο μεγάλο λιμάνι για να δώσει μια ακόμα λύση κάτω από τα γκολπόστ.

Ο Κρίστινσον είχε έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018 και είχε κάνει δύο εξαιρετικές σεζόν με τα χρώματα της ΑΕΛ, κερδίζοντας με το σπαθί του τη μεταγραφική του στην ομάδα του Πειραιά. Την πρώτη σεζόν με τους Βυσσινί έπαιξε σε 34 παιχνίδια και κράτησε 12 φορές ανέπαφη την εστία του. Πέρσι έπαιξε σε 33 ματς και κράτησε επίσης 12 φορές το μηδέν.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της θεσσαλικής ομάδας τον έφεραν στο μεγάλο λιμάνι, με τον 31χρονο να συνθέτει μαζί με τους Ζοσέ Σα και Κωνσταντίνο Τζολάκη την τριάδα των πορτιέρο. Ο Ισλανδός χρειάστηκε να κάνει αρκετούς μήνες υπομονή, προτού πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου ήταν σταθερά είτε στον πάγκο είτε εκτός αποστολής, με τον Ζοσέ Σα να είναι ο βασικός τερματοφύλακας των πρωταθλητών. Στα ματς που δεν είχε αγωνιστεί ο Πορτογάλος κίπερ, τον είχε αντικαταστήσει ο Κωνσταντίνος Τζολάκης.

Από τα μέσα Ιανουαρίου ο Κρίστινσον μπήκε στην εξίσωση. Αρχικά, στους αγώνες του Κυπέλλου. Ο έμπειρος πορτιέρο στις 20/1 αγωνίστηκε βασικός στο πρώτο ματς με τον Παναιτωλικό για τη φάση των «16» και πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα. Ο Ισλανδός κράτησε το μηδέν, με τον Πέδρο Μαρτίνς να του δίνει φανέλα βασικού και στον επαναληπτικό (3/2).

Ο Κρίστινσον κράτησε ανέπαφη την εστία του και στη ρεβάνς των δύο ομάδων στο Γ. Καραϊσκάκης, με τον Πορτογάλο προπονητή να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από τον Ισλανδό τερματοφύλακα. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον ξαναχρησιμοποίησε στον επαναληπτικό με τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Στις 4/3, ο Ολυμπιακός έπαιξε στη Θεσσαλονίκη για τα προημιτελικά, με τον Κρίστινσον να ξεκινάει στη βασική 11άδα των Πειραιωτών. Ο Ισλανδός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και βοήθησε τους Ερυθρόλευκους να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το παιχνίδι στο «Κ. Βικελίδης» ήταν το πρώτο και μοναδικό που έχει δεχθεί γκολ ως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, δεν ήταν σε κανονική ροή παιχνιδιού, αλλά από την άσπρη βούλα. Ο Ισλανδός βρέθηκε απέναντι από τον Μπρούνο Γκάμα, έπεσε στη σωστή πλευρά, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει. Ένα γκολ που δεν κόστισε στον Ολυμπιακού, αφού το 1-1 του έδωσε το εισιτήριο για την 4άδα.

Ο Μαρτίνς τον χρησιμοποίησε ξανά στα δύο τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ της Superleague με Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ, με τον Κρίστινσον να κρατάει και στα δύο ματς ανέπαφη την εστία του. Στον αγώνα με τους Αρκάδες οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 και χθες με 2-0. Απέναντι στην Ενωση μάλιστα πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις, ειδικά στο 24’, όταν έπεσε και έβγαλε σε κόρνερ το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Πέτρος Μάνταλος, έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Ο 31χρονος ήρθε στο μεγάλο λιμάνι για να δώσει λύσεις και τα έχει καταφέρει περίφημα, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Από τον περασμένο Ιανουάριο ο Ισλανδός τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί σε 5 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ και αυτό από το σημείο του πέναλτι. Στα υπόλοιπα τέσσερα κράτησε το μηδέν, δείχνοντας ότι έχει την ποιότητα για να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 262 παιχνίδια. Σε 67 από αυτά κράτησε ανέπαφη την εστία του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό είναι μέχρι το 2023.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024