Διαρκές σύμβολο τόλμης χαρακτήρισε τον Βάσο Λυσαρίδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του πρώην προέδρου της Κυπριακής Βουλής

Διαρκές σύμβολο τόλμης χαρακτήρισε τον Βάσο Λυσαρίδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του πρώην προέδρου της Κυπριακής Βουλής.

Διαρκές σύμβολο τόλμης

«Οι Έλληνες πάνω από κομματικές διαφορές τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και τιμή» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι ο «γελαστός γιατρός» στον «ένα αιώνα της πολυκύμαντης ζωής του ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Στον έναν αιώνα της πολυκύμαντης ζωής του, ο Βάσος Λυσσαρίδης, ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία. Φίλοι και αντίπαλοι αναγνωρίζουν πως ο γελαστός «γιατρός» υπήρξε ένας έντιμος πολιτικός και ένας καλλιεργημένος και τρυφερός άνθρωπος. Αλλά και διαρκές σύμβολο τόλμης: «Είμαι μικρός», έλεγε, «αλλά αν δεν κάνω μεγάλα βήματα θα είμαι ακόμη μικρότερος». Οι Έλληνες, πάνω από κομματικές διαφορές, τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και τιμή».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr