Έναν όμορφο, κοινόχρηστο χώρο με περισσότερο φως, πράσινο και δέντρα διαμόρφωσε και παρέδωσε στους κατοίκους της Παλατιανής, ο Δήμος Ιλίου.

Με ίδιες δαπάνες και ίδιες δυνάμεις ο δήμος Ιλίου έδειξε πως το δημόσιο όταν υπάρχει σκοπός και διάθεση ξέρει να αφήνει το αποτύπωμα του.

Έναν όμορφο, κοινόχρηστο χώρο με περισσότερο φως, πράσινο και δέντρα διαμόρφωσε και παρέδωσε στους κατοίκους της Παλατιανής, ο Δήμος Ιλίου. Πρόκειται για χώρο στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Καππαδοκίας, Αγίας Ελένης, Πορφυρογέννητου και Πορφύρας, ο οποίος ανακατασκευάστηκε με ίδιους πόρους και τεχνικά μέσα, προκειμένου να συνεισφέρει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, κατόπιν διαβούλευσης μαζί τους.

Τη μελέτη της διαμόρφωσης εκπόνησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, ενώ σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου και την Τεχνική Υπηρεσία, δημιουργήθηκε μια όμορφη πλατεία που προσφέρει ψυχική ανάταση, ξεκούραση και ηρεμία στους επισκέπτες, αλλά και χώρο για παιχνίδι των παιδιών, με περιβαλλοντικούς όρους, εμπλουτισμό με νέα δένδρα και ράμπες για ομαλή πρόσβαση των επισκεπτών.

Όπως μας τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Προχωράμε σε αισθητικές, περιβαλλοντικές και τεχνικές παρεμβάσεις σε όλες τις γειτονιές του Ιλίου, με σκοπό να ενισχύσουμε το πράσινο, να βελτιώσουμε το μικροκλίμα τους, αλλά και την προσβασιμότητα των κατοίκων. Διευρύνουμε συνεχώς τον δημόσιο χώρο προς όφελος των πεζών, των κατοίκων και των πολιτών, και δίνουμε προτεραιότητα σε συνθήκες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους. Κάνουμε, με ουσιαστικές κινήσεις, πράξη τη δέσμευσή μας για μια πόλη στην οποία αξίζει να ζούμε».

Η δημοτική αρχή του Νίκου Ζενέτου και χωρίς καμία διάθεση κολακείας, έχει καταφέρει συγκεκριμένα πράγματα στο Ίλιο. Μεταξύ άλλων, διατηρεί το ισοζύγιο πρασίνου και δεύτερο είναι ανυποχώρητη στα θέματα καθαριότητας. Μια βόλτα εκεί και θα διαπιστώσετε πως σε καμία κολώνα και τοίχο της περιοχής δεν υπάρχει ούτε ένα αυτοκόλλητο, αφίσα κτλ. Αυτό σημαίνει αποφασιστικότητα αλλά και τήρηση της νομιμότητας ανεξαρτήτου πολιτικού κόστους. Αναφέρονται αυτά τα 2 διότι αφορούν το περιβάλλον και σχετίζονται με το θέμα μας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr