Έρχεται θητεία διπλής επιλογής και για Ναυτικό – Αεροπορία
Από την ΕΣΣΟ του Μαΐου μπαίνει σε εφαρμογή το νέο καθεστώς - Το 9μηνο θα ισχύσει και για ναύτες και σμηνίτες που υπηρετούν σε πλοία και ακριτικές περιοχές
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου το σχέδιο εξίσωσης της στρατιωτικής θητείας και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με την αύξηση της διάρκειάς της στον Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες.
Παράλληλα, το 9μηνο της θητείας στην ακριτική ζώνη θα ισχύει όχι μόνον για τον Στρατό Ξηράς, αλλά και για ναύτες και σμηνίτες, που αποκτούν πλέον κι αυτοί το δικαίωμα της μειωμένης θητείας.
Πλέον οι στρατεύσιμοι εκτός μεθοριακών μονάδων και στα τρία «όπλα» θα υπηρετούν 12 μήνες και ο στόχος των επιτελών του «Πενταγώνου» είναι με αυτόν τον τρόπο να αυξηθεί η επάνδρωση σε μονάδες και φυλάκια και συνακόλουθα τα σύνορα να θωρακιστούν κι άλλο, σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).