Παρά τους αυστηρούς ελέγχους οι πολίτες σκαρφιζόμενοι απίστευτες δικαιολογίες για να βρεθούν εκτός πόλης, επιχειρούν να περάσουν τα διόδια.

Μπλόκο έχουν στήσει στα διόδια τις τελευταίες ημέρες οι άνδρες της ΕΛΑΣ προκειμένου να εμποδίσουν όσους προσπαθούν να ταξιδέψουν χωρίς τα νόμιμα έγγραφα εκτός Αθηνών για τις ημέρες του Πάσχα.

Παρά τους αυστηρούς ελέγχους οι πολίτες σκαρφιζόμενοι απίστευτες δικαιολογίες για να βρεθούν εκτός πόλης, επιχειρούν να περάσουν τα διόδια.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση ενός οδηγού ο οποίος ισχυρίστηκε πως είχε ειδοποιηθεί από την αστυνομία ότι διέρρηξαν το εξοχικό του.

Ωστόσο, ο οδηγός είχε φύγει αμέσως όταν ειδοποιήθηκε – όπως ανέφερε στον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 – χωρίς να φέρει μαζί του κάποιο έγγραφο που να εποδύκνειε τον λόγο του ταξιδιού με αποτέλεσμα να τον σταματήσουν οι άνδρες της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής.

Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα.

Διευκρινίστηκε ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr