Μπλόκα στα λιμάνια έχουν στήσει από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας λιμενικοί για να αποτρέψουν όσους έχουν σχεδιάσει να κάνουν Πάσχα στα νησιά ενώ είναι σε ισχύ για απόφαση περιορισμού των μετακινήσεων.

Μπλόκα στα λιμάνια έχουν στήσει από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας λιμενικοί για να αποτρέψουν όσους έχουν σχεδιάσει να κάνουν Πάσχα στα νησιά ενώ είναι σε ισχύ για απόφαση περιορισμού των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από την Παρασκευή μέχρι το βράδυ της Κυριακής από το λιμάνι του Πειραιά με 29 δρομολόγια πλοίων είχαν αναχωρήσει 10.576 επιβάτες, για τα νησιά Αργοσαρωνικό με 24 δρομολόγια πλοίων ταξίδεψαν 2.695 επιβάτες, από Ραφήνα έγιναν 12 δρομολόγια πλοίων στα οποία επιβιβάστηκαν 1.824 επιβάτες και από Λαύριο ταξίδεψαν 882 επιβάτες. Ωστόσο καταγράφηκαν από το Σάββατο μέχρι σήμερα το μεσημέρι πληρώματα πλοίων και λιμενικοί δεν επέτρεψαν την είσοδο σε περίπου 280 επιβάτες καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να επιβιβαστούν αν και είχαν εκδώσει εισιτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι έλεγαν πως κατοικία που δηλώνουν ως δευτερεύουσα ήταν η κύρια ενώ αρκετοί έλεγαν πως θέλουν να ταξιδέψουν για λόγους εργασίας ωστόσο αντί για το απαραίτητο έγγραφο από την ΕΡΓΑΝΗ έδειχναν υπεύθυνη δήλωση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι ακτοπλοϊκές εταιρείες συνήθως δεν ακυρώνουν το εισιτήριο αντιθέτως το έχουν σε ισχύ με ανοιχτή ημερομηνία ταξιδιού. Στο λιμάνι του Πειραιά θα βρεθεί το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο των εντατικών και συστηματικών ελέγχων καθολικής εφαρμογής των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού COVID-19 ανακοινώνεται ότι, με εντολή του υπουργού διενεργούνται ήδη αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια, ιδιαίτερα του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά, είναι συνεχείς, καθολικοί και αυστηρότατοι και έχουν ως στόχο τους να διασφαλίσουν : Ότι όσοι ταξιδεύουν με τα πλοία της ακτοπλοΐας ανήκουν στις κατηγορίες εκείνων που δικαιούνται να μετακινηθούν μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και ότι εφαρμόζονται κανονικά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού» Επίσης όσοι δεν κατέχουν τα απαραίτητα από τη νομοθεσία δικαιολογητικά για την μετακίνησή τους εκτός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, δεν θα επιτρέπεται να επιβιβασθούν στα πλοία για να ταξιδέψουν.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr