Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Βίντεο θρησκευτικού περιεχομένου παρακολουθούσε ο τυνήσιος ύποπτος για τη δολοφονία της αστυνομικού

Γαλλία: Βίντεο θρησκευτικού περιεχομένου παρακολουθούσε ο τυνήσιος ύποπτος για τη δολοφονία της αστυνομικού

Ο Γκορσέν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών έξω από το αστυνομικό τμήμα του προαστίου Ραμπουγιέ, στα νότια του Παρισιού.

Ο Τυνήσιος που την περασμένη Παρασκευή μαχαίρωσε και σκότωσε μια διοικητική υπάλληλο της αστυνομίας στα προάστια του Παρισιού είχε παρακολουθήσει βίντεο θρησκευτικού περιεχομένου που υμνούσαν τις πράξεις των τζιχαντιστών πριν εξαπολύσει την επίθεσή του, αποκάλυψε σήμερα ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ.

Από την επίσημη έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος, ο 36χρονος Τζαμέλ Γκορσέν, παρακολούθησε αυτά τα βίντεο στο κινητό τηλέφωνό του λίγα λεπτά προτού να επιτεθεί στο θύμα του, μια γυναίκα 59 ετών, μητέρα δύο παιδιών.

Στη συνέχεια, ο Γκορσέν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών έξω από το αστυνομικό τμήμα του προαστίου Ραμπουγιέ, στα νότια του Παρισιού.

Ο Ρικάρ είπε ότι «δεν αμφισβητείται» η ριζοσπαστικοποίηση του υπόπτου, όμως παραδέχτηκε ότι αντιμετώπιζε και ορισμένα ψυχολογικά προβλήματα. Ανακοίνωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι σήμερα τέθηκε υπό κράτηση για την υπόθεση αυτή ένας πέμπτος ύποπτος, ένας εξάδελφος του δράστη.

Ο εισαγγελέας σημείωσε εξάλλου ότι οι γαλλικές αρχές συνεργάζονται με τις αντίστοιχες τυνησιακές στην έρευνά τους. Η πρεσβεία της Τυνησίας στο Παρίσι, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδίκασε την επίθεση.

Ο πατέρας του Γκορσέν είπε στην κατάθεσή του ότι παρατήρησε στις αρχές του έτους ότι ο γιος του παρουσίαζε προβλήματα συμπεριφοράς, ενώ ταυτόχρονα είχε υιοθετήσει και μια ριζοσπαστική άποψη του Ισλάμ. Τον Φεβρουάριο ζήτησε ψυχιατρική βοήθεια και έκλεισε δύο ραντεβού στο νοσοκομειακό κέντρο του Ραμπουγιέ. «Φαίνεται όμως ότι η κατάστασή του ήταν τέτοια που δεν χρειάστηκε ούτε νοσηλεία, ούτε θεραπεία», εξήγησε ο Ρικάρ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024