Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση στο Παρίσι: Για τρομοκρατικό χτύπημα κάνει λόγο ο Μακρόν που δηλώνει ότι η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει

Επίθεση στο Παρίσι: Για τρομοκρατικό χτύπημα κάνει λόγο ο Μακρόν που δηλώνει ότι η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει

Σε τρομοκρατία αποδίδουν οι γαλλικές Αρχές την επίθεση με μαχαίρι που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας αστυνομικού. Οι πρώτες δηλώσεις του Μακρόν επιβεβαιώνουν το σενάριο της τρομοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διεμήνυσε σήμερα ότι η χώρα του «δεν θα υποχωρήσει» στη μάχη που έχει δεσμευτεί να αναλάβει εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας, μετά τη δολοφονία μιας διοικητικής υπαλλήλου της αστυνομίας στο Ραμπουγιέ από έναν Τυνήσιο που, σύμφωνα με πηγές, φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ».

Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία. Ο επικεφαλής της, Ζαν-Φρανσουά Ρισάρ, που έσπευσε επί τόπου, είπε ότι η υπηρεσία του ανέλαβε την έρευνα κυρίως λόγω του τρόπου που έδρασε ο Τυνήσιος δράστης, του γεγονότος ότι το θύμα ήταν αστυνομικός «αλλά και επίσης λόγω των όσων είπε ο δράστης κατά τη διάπραξη» του φόνου.

Σύμφωνα με μια πηγή της εισαγγελίας, ο Τυνήσιος είχε κάνει μια «αναγνωριστική» έρευνα της περιοχής προτού να επιτεθεί στην αστυνομικό.

«Ήταν αστυνομικός. Η Στεφανί σκοτώθηκε στο αστυνομικό τμήμα της, στο Ραμπουγιέ, στην ήδη αιματοβαμμένη γη του Ιβελίν», σημείωσε ο Μακρόν στην ανάρτησή του στο Twitter.

Το σχόλιο του Γάλλου προέδρου παρέπεμπε στη δολοφονία, το 2020, του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί και δύο αστυνομικών, τον Ιούνιο του 2016, στο ίδιο διαμέρισμα της περιοχής του Παρισιού.

Μετά τον φόνο της αστυνομικού, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ζήτησε να ληφθούν ενισχυμένα μέτρα γύρω από τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

«Η Γαλλία έχασε μια από τις καθημερινές ηρωίδες της, σε μια βαρβαρική πράξη αστείρευτης δειλίας», είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ.

Η γυναίκα μαχαιρώθηκε στον λαιμό, ανέφεραν δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς. Μια τρίτη πηγή είπε ότι ο άνδρας αυτός ήταν νόμιμος μετανάστης στη Γαλλία και δεν ήταν γνωστός μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Το χρονικό της επίθεσης

Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι έξω από αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Île-de-France, στα περίχωρα του Παρισιού. Από την επίθεση μία γυναίκα αστυνομικός έχασε τη ζωή της.

Ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών μετά την επίθεση.

Η αστυνομία στις πρώτες της ανακοινώσεις έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση, κάτι που ουσιαστικά επιβεβαιώνει ο Μακρόν με την ανακοίνωσή του αλλά και η ανάληψη της υπόθεσης από την αντιτρομοκρατική.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024