Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-0 : Γκεστράνιους, ο Φινλανδός Κύζας «καθάρισε» στην Τούμπα

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0 : Γκεστράνιους, ο Φινλανδός Κύζας «καθάρισε» στην Τούμπα

Ο Γκεστράνιους έκοψε με απίθανο τρόπο αντεπίθεση του Παναθηναϊκού στο 78' και του στέρησε την ευκαιρία να πετύχει γκολ στην Τούμπα, βοηθώντας τον ΠΑΟΚ να διατηρήσει το ισόπαλο 0-0. Κακοί και άτολμοι οι πράσινοι, δεν συμπεριφέρθηκαν σαν να πρόκειται για τελικό... Ευρώπη

Μία ισοπαλία που μειώνει στο ελάχιστο πλέον τις ελπίδες του για να προλάβει τις ευρωπαϊκές θέσεις έφερε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ένα αποτέλεσμα που οφείλεται στην κακή απόδοση των παικτών του Τριφυλλιού, στην ατολμία του Λάζλο Μπόλονι αλλά και στον ανεκδιήγητο διαιτητή Γκεστράνιους, ο οποίος στέρησε από τους «πράσινους» τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους για να σκοράρουν.

Στο 78′ ο Καμπετσής έκλεψε τη μπάλα από τον Λύραντζη, αυτός τον κλώτσησε όμως ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έμεινε όρθιος και έκανε την κάθετη στον Μακέντα, ο οποίος θα έβγαινε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη. Αλλά αντί ο Γκεστράνιους να αφήσει το πλεονέκτημα και τη φάση να εξελιχτεί, σταμάτησε τη ροή του ματς και υπέδειξε το φάουλ του Λύραντζη στον Καμπετσή!

Ήταν μία ακατανόητη ενέργεια του Γκεστράνιους, ο οποίος δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν ένα γκολ με ευνοϊκές προϋποθέσεις.

Μία απόφαση που προκάλεσε και την έκρηξη του Λάζλο Μπόλονι μετά τη λήξη του παιχνιδιού, με τον Ρουμάνο προπονητή να δηλώνει ότι «θα φέρουν διαιτητές ακόμα και από τη Μογγολία».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν αυτός που έπρεπε για ένα τόσο καθοριστικό παιχνίδι, ουσιαστικά ίσως το τελευταίο «κανονάκι» του στα Play Off προκειμένου να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δημιούργησε την πιο κλασική ευκαιρία του στο 96′ με τον Καρλίτος, ενώ η πρώτη τελική του σημειώθηκε στο 35′ με ένα σουτ του Νιας από πολύ μακρινή απόσταση.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Παναθηναϊκού να απειλήσει και αμύνθηκε σχετικά εύκολα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, είχε μερικές σχετικά καλές στιγμές κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κρμέντσικ, αλλά όχι κάτι τρομερό.

Και φυσικά, όταν χρειάστηκε, είδε τον Γκεστράνιους να… λειτουργεί ως άλλος Κύζας και να «καθαρίζει» τον Παναθηναϊκό.

Το «δεκάρι»: Ο Γκεστράνιους ήταν εκεί που έπρεπε, στο κατάλληλο σημείο για να καθαρίσει τη… μπουγάδα για τον ΠΑΟΚ, όταν απειλήθηκε με γκολ που ίσως να έδινε στον Παναθηναϊκό το διπλό.

Που κρίθηκε: Μα φυσικά στην απόφαση του διαιτητή να ανακόψει στο 78′ την καλύτερη φάση που πήγαν να δημιουργήσουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Στον πάγκο: Έπρεπε να μείνουν αρκετοί παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά σίγουρα ο Σανκαρέ δεν μπήκε ποτέ στην Τούμπα. Ράθυμος, βαρύς και πάντα δεύτερος στη μπάλα, δεν δικαίωσε τον Μπόλονι.

Γιατί κόουτς: Ο Λάζλο Μπόλονι δεν είχε πλάνο να χτυπήσει το παιχνίδι και έμοιαζε να έχει τη διάθεση απλά και μόνο να το… κλέψει.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Λύρατζης (80′ Ίνγκασον), Μπάμπα, Ντόουγκλας, Τσιγγάρας (56′ Σβαμπ), Τζόλης (55′ Μουργκ), Ελ Καντουρί (65′ Λάμπρου), Σβιντέρσκι (46′ Κρμέντσικ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο, Νιάς, Σανκαρέ (57′ Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (69′ Καμπετσής), Μακέντα (88′ Καρλίτος).

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024