Κοροναϊός: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες; – Τι λένε Τσιόδρας και Σύψας για το τέλος της πανδημίας
Μπορεί σήμερα η Ελλάδα να «έσπασε» σήμερα το φράγμα των 10.000 θανάτων από τον κοροναϊό, ωστόσο η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας «δείχνει» σιγά - σιγά το τέλος της πανδημίας
Μπορεί σήμερα η Ελλάδα να «έσπασε» σήμερα το φράγμα των 10.000 θανάτων από τον κοροναϊό, ωστόσο η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας «δείχνει» σιγά – σιγά το τέλος της πανδημίας.
Μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις για το πότε… θα πετάξουμε τις μάσκες, οι οποίες τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
- Διαβάστε επίσης: Έρχεται το τέλος της μάσκας;
«Φως» στο τούνελ της πανδημίας
Από την πλευρά του ο καθηγητής, Νίκος Σύψας, εκτιμά ότι το καλοκαίρι του 2022 θα τελειώσει η πανδημία του κοροναϊού. «Τον Αύγουστο του 2022, όταν θα έχουμε τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, τότε ενδεχομένως θα καταστραφεί και ο ιός» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Σύψα το μοναδικό όπλο προς την επιστροφή στην κανονικότητα είναι τα εμβόλια.
Παράλληλα, μίλησε για τη βρετανική μετάλλαξη που πλέον έχει επικρατήσει στη χώρα μας. «Η βρετανική μετάλλαξη έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Στην ουσία έχουμε μια νέα πανδημία που ξεκίνησε από τη βρετανική μετάλλαξη. Μας χτύπησε ανελέητα».
- Διαβάστε επίσης: Μαγιορκίνης στο in.gr – «Αποσυμφόρηση του ΕΣΥ από τον Μάιο, «τείχος ανοσίας» το καλοκαίρι, φθινόπωρο χωρίς μάσκες»
Επικρατεί η βρετανική μετάλλαξη
Την ίδια άποψη για τη βρετανική μετάλλαξη έχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως ανέφερε έχει κυριαρχήσει πλέον και στην πατρίδα μας ωστόσο, ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο σε παρέμβασή του σε ημερίδα, να σταματήσουν να φορούν μάσκες οι εμβολιασμένοι.
«Τα δεδομένα δείχνουν ότι η παραλλαγή Β117 η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο κυριαρχεί και στην πατρίδα μας και για την παραλλαγή αυτή τα εμβόλια δουλεύουν. Η αποτελεσματικότητα τους είναι στο 97%».
Όπως είπε ο καθηγητής, η επιτροπή θα συζητήσει την χαλάρωση των μέτρων κυρίως όσον αφορά τους εμβολιασμένους.
Με βάση τα στοιχεία η πανδημία δείχνει πτωτική τάση σε όλη τη χώρα, με μοναδική εξαίρεση τη Θράκη.
- Λέουβεν – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία με «γκολάρα» του Αντρέ Λουίς και απώλειες
- Μέτρα προστασίας για τις κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά αποφάσισε η επιτροπή κινδύνου πολιτικής προστασίαςκ
- Άν Χάθαγουεϊ: «Ο Τομ Χόλαντ είναι ο γιος των ονείρων μου»
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Άνοιξε το σκορ ο Αντρέ Λουίς με ένα πανέμορφο γκολ (vid)
- Ανδρουλάκης: Πολιτική προτεραιότητα το ΕΣΥ – Θέση του ΠΑΣΟΚ η Αυτόνομη Υγειονομική Περιφέρεια Αιγαίου
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Πρόβλημα και με τον Ντάνι Γκαρθία – Αποχώρησε κατευθείαν για τα αποδυτήρια (vid)
- Ένοχος ο γιατρός για τον θάνατο της 14χρονης Γεωργίας μετά από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου
- Φωτιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442