Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία : Δραματική αύξηση θανάτων πάνω από 1.000% σε νεαρές ηλικίες

Βραζιλία : Δραματική αύξηση θανάτων πάνω από 1.000% σε νεαρές ηλικίες

Οι θάνατοι στη Βραζιλία στις ηλικίες 30 έως 39 ετών αυξήθηκαν κατά 819%, ενώ μεταξύ 40-49 ετών κατά 933%, σύμφωνα με τη μελέτη.

Νεότεροι Βραζιλιάνοι πλήττονται ολοένα και περισσότερο από την Covid-19, με τους θανάτους στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 20 και 29 ετών να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με μια έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το κυβερνητικό βιοϊατρικό ινστιτούτο Fiocruz.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο αριθμός θανάτων από την Covid-19 στις ηλικίες από 20 έως 29 ετών εκτοξεύτηκε πάνω από 1.000% από τις αρχές του τρέχοντος έτους – πριν ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα – έως το πρώτο μισό του Απριλίου.

Οι θάνατοι στις ηλικίες 30 έως 39 ετών αυξήθηκαν κατά 819%, ενώ μεταξύ 40-49 ετών κατά 933%, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων άρχισαν να απογειώνονται από τον Ιανουάριο στην λατινοαμερικάνικη χώρα, κυρίως εξαιτίας της διασποράς της παραλλαγής P1, που αρχικά ταυτοποιήθηκε στον Αμαζόνιο και χαρακτηρίζεται πολύ πιο μολυσματική. Η διάθεση των εμβολίων είναι αργή και τα περιοριστικά μέτρα ανομοιογενή από Πολιτεία σε Πολιτεία.

Η Fiocruz τόνισε ότι η αύξηση των θανάτων σε νεότερες ηλικίες ενδεχομένως μπορεί να εξηγηθεί από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ή από μια γενικότερη «εξάντληση από τον κατ’ οίκον περιορισμό».

«Η ανάγκη επιστροφής στην δια ζώσης εργασία ή η αναζήτηση μέσων διαβίωσης, δεδομένης της βαθύτερης οικονομικής κρίσης και των ποσοστών ανεργίας», μπορεί επίσης να αποτελεί ένας παράγοντας, ανέφερε.

Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και των ΗΠΑ, όπου έχουν ευρέως εξαπλωθεί νέες πιο μεταδοτικές παραλλαγές του ιού, αναφέρουν ότι ολοένα και περισσότερο νεότερες ηλικίες ανθρώπων νοσηλεύονται από την Covid-19, σε αντίθεση με τις αρχές της πανδημίας όταν οι ηλικιωμένοι ήταν εκείνοι που δεχόταν το μεγαλύτερο πλήγμα.

Σύμφωνα με την μελέτη, η μέση ηλικία των ασθενών που νοσηλεύονται με την νόσο είναι πλέον περίπου 58, σε σύγκριση με 62 στην αρχή του έτους. Η μέση ηλικία εκείνων που υπέκυψαν στην ασθένεια μειώθηκε σε περίπου 65, έναντι 72 τον Ιανουάριο.

Η μελέτη έδειξε ότι η υγειονομική κατάσταση στη Βραζιλία παραμένει σοβαρή.

Δεκατέσσερις Πολιτείες και η Ομοσπονδιακή Περιφέρεια έχουν ποσοστά πληρότητας πάνω από 90% στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ επτά Πολιτείες βρίσκονται σε επίπεδα μεταξύ 80% και 89%.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν οι θάνατοι άλλων 2.914 ασθενών με την Covid-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν ακόμη 69.105 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Πάνω από 386.000 άνθρωποι έχουν χαθεί εξαιτίας της πανδημίας του νέου κοροναϊού αφότου άρχισε να εξαπλώνεται στη βραζιλιάνικη επικράτεια, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, ενώ οι μολύνσεις έχουν ξεπεράσει τις 14,24 εκατομμύρια ως εδώ.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο – πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ – σε απόλυτα μεγέθη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024