Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Action Aid – ΠΕΦ : Πρόγραμμα συμβουλευτικής για εύρεση εργασία

Action Aid – ΠΕΦ : Πρόγραμμα συμβουλευτικής για εύρεση εργασία

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος συνεργασίας της Action Aid Hellas με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας για την ενίσχυση της απασχόλησης και την επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας, στο πλαίσιο προγράμματος συμβουλευτικής εύρεσης εργασίας

Πρόγραμμα συμβουλευτικής για την εξεύρεση εργασίας υλοποίησαν η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και η Action Aid Hellas, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας.

Τα αποτελέσματα της συνεργασίας ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες, καθώς πολλοί από τους ωφελούμενους έχουν ήδη αρχίσει να εντάσσονται στην αγορά εργασίας. Το γεγονός αυτό, αναδεικνύει τη σημασία του προγράμματος «Συμβουλευτικής Εύρεσης Εργασίας», που καθιστά δυνατή την απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων και τον εμπλουτισμό των κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι άμεσα συνυφασμένος με τη δραστηριότητα των εταιρειών – μελών της ΠΕΦ, καθώς η ελληνική φαρμακοβιομηχανία κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης διατήρησε τις θέσεις εργασίας, ενώ με τις επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ που δρομολογεί σε βάθος 4ετίας, θα δημιουργήσει πάνω από 2.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Στα αποτελέσματα του προγράμματος, καθοριστική ήταν η συμμετοχή στελεχών από τα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού των μελών της ΠΕΦ για την επιμόρφωση των ωφελούμενων.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν 6 εκπαιδευτικά workshops όπου παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες εργασίας στον κλάδο του φαρμάκου, ένα ολιστικό πρόγραμμα ένταξης στην αγορά εργασίας και 14 mock interviews σε εταιρείες- μέλη της ΠΕΦ, για την εκπαίδευση κάθε ωφελούμενου στις πραγματικές συνθήκες συνεντεύξεων και εύρεσης εργασίας.

Η ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων ανθρώπων που αδυνατούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και έχουν ανάγκη από την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού αποτελεί για την ΠΕΦ και τις εταιρείες-μέλη της πρωταρχικό μέλημα. Για αυτό και η ΠΕΦ καθιέρωσε με την Action Aid Hellas ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, ώστε οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων εκπαίδευσης να μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στα τμήματα H&R των εταιρειών-μελών της ΠΕΦ και να ενημερώνονται συνεχώς για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Σχολιάζοντας τη νέα αυτή δράση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ο Πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων δήλωσε: «Η ΠΕΦ πιστή στη δέσμευσή της για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων θα συνεχίσει τις δράσεις της, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης αλλά και μετά από αυτήν, που στόχο έχουν την ουσιαστική στήριξη συνανθρώπων μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η δυνατότητα απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων από όσους αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και της ανέχειας, η ένταξή τους στο εργασιακό περιβάλλον, η στήριξη των οικογενειών τους, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες, τις οποίες η ΠΕΦ δεσμεύεται να διασφαλίσει για όσους περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται».

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024