Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα -για μία ακόμη φορά- να στελεχώσει εθελοντικά και αφιλοκερδώς τα εμβολιαστικά κέντρα μέχρι και τις 31/05/2021 και να απευθύνει έκκληση προς όλα τα μέλη του καθώς κι όλους τους παιδιάτρους της Βόρειας Ελλάδας να στηρίξουν την πρωτοβουλία και να πλαισιώσουν την κοινή προσπάθεια

Τριάντα πέντε ιδιώτες παιδίατροι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Νομού Θεσσαλονίκης προκειμένου να στελεχώσουν εθελοντικά τα εμβολιαστικά κέντρα μέχρι και τις 31 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υγείας, προσφέρθηκε να συνδράμει σε εθελοντική βάση το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού έναντι της Covid-19.

Σε σύσκεψη του ΔΣ της Ένωσης με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκου Νίτσα τονίστηκε και από τις δύο πλευρές ότι οι ιδιώτες παιδίατροι, όπως και άλλοι ιατροί του ιδιωτικού τομέα «έβαλαν πλάτη» στο ΕΣΥ κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία επί μήνες, ειδικά στις εξάρσεις της πανδημίας, ώστε να διευθετούν είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως πληθώρα περιστατικών κορονοϊού.

«Οι παιδίατροι γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο επαγγελματία υγείας τη μεθοδολογία, την εφαρμογή, τις ανεπιθύμητες παρενέργειες αλλά πρωτίστως το σύνολο της ωφέλειας του μαζικού εμβολιασμού, προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορα η πολυπόθητη ανοσία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας.

Στη συνεδρίαση, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα -για μία ακόμη φορά- να στελεχώσει εθελοντικά και αφιλοκερδώς τα εμβολιαστικά κέντρα μέχρι και τις 31/05/2021 και να απευθύνει έκκληση προς όλα τα μέλη του καθώς κι όλους τους παιδιάτρους της Βόρειας Ελλάδας να στηρίξουν την πρωτοβουλία και να πλαισιώσουν την κοινή προσπάθεια.

Η Ένωση ήδη προσκόμισε και λίστα με τους πρώτους 35 ιδιώτες παιδιάτρους που ανταποκρίθηκαν άμεσα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν πολλοί περισσότεροι, αν χρειαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr