Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξαδάκτυλος: «Αποποιούμαι των προνομίων του ακαταδίωκτου» - Ουδέποτε έχουμε πάρει αποφάσεις «κατά παραγγελία»

Εξαδάκτυλος: «Αποποιούμαι των προνομίων του ακαταδίωκτου» – Ουδέποτε έχουμε πάρει αποφάσεις «κατά παραγγελία»

Δεχόμαστε πιέσεις ανοίγματος κάποιων δραστηριοτήτων, όμως, η επιτροπή αν κρίνει ότι είναι επικίνδυνη αυτή η κίνηση το αρνείται, τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Τις επιφυλάξεις του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για το ακαταδίωκτο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή που αφορά τις επιτροπές των ειδικών του υπουργείου Υγείας, προκαλώντας έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

«Αποποιούμαι των προνομίων αυτών, τα υπόλοιπα είναι του πολιτικού διαλόγου», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε, αίτημα του Π.Ι.Σ ήταν από τον Μάρτιο του 2020 η ασυλία σε όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας που ασχολείται με περιστατικά covid. Όπως γίνεται και σε άλλες χώρες, για παράδειγμα ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και Ιταλία. «Το ότι δόθηκε μόνο στις επιτροπές, με φέρνει σε δύσκολη θέση», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η επιτροπή έχει πάρει αποφάσεις «κατά παραγγελία». Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι γίνονται πιέσεις ανοίγματος κάποιων δραστηριοτήτων, όμως, η επιτροπή αν κρίνει ότι είναι επικίνδυνη αυτή η κίνηση το αρνείται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως είπε, είναι ότι ενώ έχει αιτηθεί η κυβέρνηση το άνοιγμα των mall η επιτροπή το έχει αρνηθεί, γιατί κρίνει ότι δεν είναι ασφαλής η έναρξη τους.

Μιλώντας για την υπάρχουσα υγειονομική κατάσταση, τόνισε ότι είναι εύθραυστη η κατάσταση και δεν έχουμε αφήσει πίσω το πρόβλημα. Απαντώντας σχετικά με τα λεγόμενα «κορονοπάρτυ», είπε ότι η σκέψη ότι όλα πέρασαν είναι επικίνδυνο και θα προκληθεί 4ο κύμα όπως έχει ιστορικά αποδειχθεί ή όπως έγινε στη Χιλή. Οι ηλικίες των 40 και κάτω είναι οι πλέον εκτεθειμένοι στον ιό λόγω των εργασιακών συνθηκών, τον τρόπο που ζουν ακόμη και για οικονομικούς λόγους. Είναι όμως, όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, πιο ανθεκτικοί.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024