Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τούνμπεργκ σε ηγέτες: Αγνοείτε την κλιματική αλλαγή χωρίς να λογοδοτείτε

Τούνμπεργκ σε ηγέτες: Αγνοείτε την κλιματική αλλαγή χωρίς να λογοδοτείτε

Με παρέμβασή της στο περιθώριο Συνόδου για το κλίμα η νεαρή ακτιβίστρια στράφηκε εναντίον των ηγετών, κατηγορώντας τους για αδιαφορία για την κλιματικική αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος. «Τη γλιτώσατε σήμερα, όμως αργά ή γρήγορα, οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν όλα όσα έχετε κάνει» ανέφερε η 18χρονη Γκρέτα.

Παρά τις πανηγυρικές δηλώσεις των παγκόσμιων ηγετών για τη Σύνοδο για το κλίμα που οργανώνει η Ουάσινγκτον, με την επανείσοδο των ΗΠΑ μετά την εποχή Τραμπ, η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ στάθηκε ιδιαίτερα επικριτική στις κυβερνήσεις.

Με παρέμβασή της μέσω τηλεδιάσκεψης ενώπιον μιας επιτροπής του αμερικανικού Κογκρέσου, στο περιθώριο της Συνόδου, η νεαρή ακτιβίστρια, κατηγόρησε τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας ότι παραμένουν αδιάφοροι για την κλιματική αλλαγή. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η στάση τους αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη από τις επομενες γενιές.

«Για πόσο χρόνο, πιστεύετε, ότι θα μπορείτε να συνεχίσετε να αγνοείτε την κλιματική αλλαγή (…) χωρίς να λογοδοτείτε;» ανέφερε η Τούνμπεργκ.

Στις δηλώσεις της  υπενθύμισε στους βουλευτές ότι η συμφωνία του Παρισιού, που συνάφθηκε το 2015, προβλέπει τη διατήρηση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης κάτω από τους 2 βαθμούς κελσίου, εάν είναι δυνατόν στους 1,5 βαθμούς κελσίου, σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή, στόχος που μοιάζει αυτήν τη στιγμή άπιαστος.

Διαβάστε επίσης: Σύνοδος για το Κλίμα: Παγκόσμια αισιοδοξία για την σωτηρία του πλανήτη

«Η κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει στον δημόσιο διάλογο σήμερα», τόνισε. «Και σίγουρα, καθώς ο διάλογος δεν υφίσταται και το επίπεδο της ευαισθητοποίησης είναι γελοιωδώς χαμηλό, συμβάλλετε ατιμωρητί στην καταστροφή του περιβάλλοντος, τώρα και στο μέλλον».

«Τη γλιτώσατε σήμερα, όμως αργά ή γρήγορα, οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν όλα όσα έχετε κάνει», επεσήμανε η Σουηδέζα ακτιβίστρια.

«Έχετε ακόμη χρόνο να κάνετε ό,τι πρέπει και να προστατεύσετε την κληρονομιά σας προς τους απογόνους σας ειλικρινά, όμως αυτό το παράθυρο θα κλείσει σύντομα».

«Εμείς, οι νέοι, είμαστε εκείνοι που θα μιλάμε για εσάς στα βιβλία της Ιστορίας. Είμαστε εμείς που θα επιλέξουμε πώς θα σας θυμόμαστε. Κάντε τις σωστές επιλογές», συμπλήρωσε η 18χρονη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024