
Σουηδία: Σαρώνουν τα κρούσματα – Δεν χαλαρώνουν τα μέτρα
Η Σουηδία θα αναβάλει το αρχικό σχέδιό της να χαλαρώσει ορισμένους περιορισμούς κατά της Covid-19, εξαιτίας του υψηλού αριθμού νέων μολύνσεων, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Η Σουηδία θα αναβάλει το αρχικό σχέδιό της να χαλαρώσει ορισμένους περιορισμούς κατά της Covid-19, εξαιτίας του υψηλού αριθμού νέων μολύνσεων, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Τρίτο κύμα
Η Σουηδία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της πανδημίας και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από την περσινή άνοιξη.
«Όταν η πίεση στο σύστημα υγείας αμβλυνθεί και η διασπορά των μολύνσεων μειωθεί, μονάχα τότε η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την άρση των περιορισμών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
«Όμως, δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί».
Οι περιορισμοί θα παραταθούν έως τα μέσα Μαΐου και βάσει αυτών τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 20.30 τοπική ώρα και τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν να λειτουργούν με περιορισμένο αριθμό πελατών. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι δημόσιες πισίνες θα παραμείνουν κλειστές στους επισκέπτες.
Αρχή του τέλους
Ο Λεβέν απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να κάνουν υπομονή λίγο ακόμη, όμως τόνισε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού σημαίνει πως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.
«Βλέπουμε, πιθανόν, την αρχή του τέλους», υπογράμμισε.
Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια, ή σχεδόν το ένα τέταρτο, όλων των ενήλικων Σουηδών έχουν λάβει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.
7.736 νέα κρούσματα
Η Σουηδία κατέγραψε σήμερα 7.736 νέα κρούσματα κορονοϊού και 19 νέους θανάτους, με το σύνολο των νεκρών από Covid-19 να ανέρχεται σε 13.882.
Η Αρχή Υγείας ανέφερε πως οι μολύνσεις που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής αυτήν την εβδομάδα είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, όμως είναι πάρα πολύ νωρίς να πει κανείς εάν η τάση αυτή θα συνεχιστεί.
- Με «καύσιμα» την τεχνητή νοημοσύνη και τα crypto τα ιδιωτικά τζετ απογειώνονται
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Οι 12 ανατροπές
- Η συνέντευξη του Ν. Ανδρουλάκη – «Αυτό που διαφημίζουν ως υπεραπόδοση της οικονομίας είναι υπεραπόδοση της ακρίβειας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Ισπανία – Αυστρία 3-0: Άνετη πρόκριση των «φούριας ρόχας», με σούπερ Οϊαρθάμπαλ





