Η Μπαρτσελονέτα κατέλαβε οριστικά τη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου του Champions League υδατοσφαίρισης και θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον προημιτελικό του final-8, που θα γίνει 3-5 Ιουνίου στο Βελιγράδι.
Η Φερεντσβάρος, παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον Γιάννη Φουντούλη και το μεγάλο αστέρι της, Ντένες Βάργκα, νίκησε 15-11 τη Ντιναμό Τιφλίδας και «σφράγισε» την πρωτιά στον όμιλο, αφήνοντας δεύτερους τους πρωταθλητές Ισπανίας, με τους οποίους ισοβάθμησε στην κορυφή, έχοντας όμως δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Ολυμπιακός και Μπαρτσελονέτα είχαν αναμετρηθεί στην περσινή διοργάνωση (πριν διακοπεί λόγω πανδημίας) στη φάση των ομίλων, με τους «ερυθρόλευκους» να αποσπούν ισοπαλία 11-11 στη Βαρκελώνη, αλλά να γνωρίζουν την ήττα 15-9 στον Πειραιά. Σε τελική φάση, συναντήθηκαν στον ημιτελικό του 2018, στη Γένοβα, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να επικρατούν 6-4, στο δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου.
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.