Πάσχα 2021 : Ο Πανάγιος Τάφος, το Άγιο Φως και η πανδημία
Μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο Β΄ που προβλέπει η μεταφορά να γίνει όπως πέρυσι
Το σχέδιο που έχει καταρτισθεί για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα αρχίζει ήδη να ξεδιπλώνεται στα κυβερνητικά γραφεία.
Με δεδομένο ότι οι Ισραηλινοί δεν δίνουν άδεια να μεταβεί ελληνική αντιπροσωπεία στον Πανάγιο Τάφο λόγω της πανδημίας (αλλά και των κρουσμάτων στην Ελλάδα που ακόμα είναι εκεί γύρω στα 3.000), μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο Β΄ που προβλέπει η μεταφορά να γίνει όπως πέρυσι.
Δηλαδή -σύμφωνα με τον «Βηματοδότη»– θα πάει ένα αεροπλάνο (όχι το κυβερνητικό) στο Ισραήλ και θα φροντίσουν οι Ισραηλινοί σε συνεργασία με το Πατριαρχείο να έρθει το Άγιο Φως στο αεροπλάνο.
Το ίδιο θα συμβεί και με άλλους ορθόδοξους λαούς όπως, Σέρβους, Αρμένιους που θα θελήσουν να λάβουν το Άγιο Φως. Έτσι εκεί που είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει η μεταφορά του Αγίου Φως με κυβερνητικό αεροπλάνο και με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση να το συνοδεύει, τώρα με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν, η μεταφορά θα γίνει με αεροπλάνο της Aegean με επιβαίνοντες μόνον σε αυτό Έξαρχος του Παναγίου Τάφου και ένας άλλος ιερωμένος.
Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους
Βεβαίως η υποδοχή στην Αθήνα θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους ενώ έχει προγραμματιστεί άλλα αεροπλάνα της Aegean και της SKY Express να το μεταφέρουν σε άλλες πόλεις. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι οι Ισραηλινοί επιμένουν στο μέτρο αυτό, τη στιγμή που έχουν εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Επιπλέον οι επισκέψεις Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες θα γίνονται χωρίς πρόβλημα.
Και κάτι ακόμα.
Η Αθήνα είχε ειδοποιήσει ότι όσοι θα πήγαιναν στο Ισραήλ για την παραλαβή του Αγίου Φωτός θα είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις ή θα προσκόμιζαν αρνητικό τεστ. Αλλά ούτε αυτό έγινε αποδεκτό.
- «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος: Kατέθεσε μήνυση στο ΑΠ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί χρηματισμού Τσίπρα
- Αρθροπλαστική Επιφανείας Ισχίου: Η λύση που επιτρέπει στους δραστήριους ασθενείς να παραμείνουν σε κίνηση
- Ριβάλντο για Μέσι: «Τι να πει κανείς… είναι απίστευτος!» (pic)
- Τραμπ από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Η εκεχειρία με το Ιράν έχει λήξει»
- «Η γη της ελιάς»: Απόψε το μεγάλο φινάλε στο MEGA
- Δήμος Λαμιέων: Σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας
- Σπάτα: Επεισόδιο στο Κέντρο Υγείας – Τρεις άνδρες ενεπλάκησαν με νοσηλευτές
- Ο Μπατούμ έρχεται στη Euroleague για τη Βιλερμπάν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442