Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
SMS Μετακίνησης: Πιθανό να καταργηθεί με το άνοιγμα της εστίασης, δηλώνει ο Παρασκευής

SMS Μετακίνησης: Πιθανό να καταργηθεί με το άνοιγμα της εστίασης, δηλώνει ο Παρασκευής

Το μέλος της Επιτροπής και καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας με βάση τον σημερινό αριθμό κρουσμάτων ενώ κρίνει ως πολύ πιθανόν να καταργηθεί το sms μετακίνησης με το άνοιγμα της εστίασης.

«Μετά από περίπου 40 ημέρες ο κυλιόμενος μέσος όρος της θετικότητας των επτά ημερών έπεσε κάτω από το 5%. Κάτι που επιβεβαιώνει την πτωτική τάση, εύθραυστη μεν, αλλά είναι εδώ», δήλωσε ο καθηγτής επιδημιολογίας, Δημήτρης Παρασκευής.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα επιδείνωσης της κατάστασης σημείωσε ότι: «τίποτα δεν αποκλείεται είναι στο χέρι μας αν τηρήσουμε τα μέτρα, αν χρησιμοποιήσουμε τα νέα μέσα με τον τρόπο που συστήνεται, θα αποφύγουμε και την αύξηση και θα έχουμε και μείωση».

Αναφορικά με την πρόταση του Άδωνι Γεωργιάδη για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε στο MEGA πως «σαν πρόταση είναι λογική, θα εξετάσουμε τις παραμέτρους και θα λάβουμε τις αποφάσεις».

«Είναι πιθανό λόγω και του ανοίγματος της εστίασης αλλά και των νέων μέσων που έχουμε στα χέρια μας να σταματήσει το sms μετακίνησης από εκείνη την ημερομηνία»σημείωσε και πρόσθεσε πως «το sms λειτουργεί ως ένα στοιχείο ότι δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο.»

Τέλος συνέστησε την χρήση των self tests στις περιπτώσεις που στο τραπέζι του πάσχα συνυπάρξουν άτομα από διαφορετικές οικογένειες.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024