Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς η μείωση των εκπομπών CO2 θα καθορίσει τη γεωργία

Πώς η μείωση των εκπομπών CO2 θα καθορίσει τη γεωργία

Οι ευρωπαϊκές συνεταιριστικές οργανώσεις Copa-Cogeca χαιρετίζουν την προσωρινή συμφωνία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα.

Την καθαρή μείωση κατά «τουλάχιστον 55%» των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το αέριο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη, μέχρι το 2030, προβλέπει η προσωρινή συμφωνία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα, μία συμφωνία που χαιρετίζουν οι ευρωπαϊκές συνεταιριστικές οργανώσεις Copa-Cogeca.

Όπως σημειώνουν, πρόκειται για μια σημαντική νομοθεσία που θα καθορίσει την πορεία της ευρωπαϊκής γεωργίας τις επόμενες δεκαετίες.

Οι ευρωπαίοι αγρότες και οι γεωργικοί συνεταιρισμοί υποστηρίζουν το στόχο της συμφωνίας για την καθαρή μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, σημειώνουν. Υπογραμμίζουν ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον γεωργικό τομέα επιβάλλουν την προσαρμογή του. Εκτός από τη γεωργία, θεωρείται ότι και η δασοκομία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Σε ό,τι αφορά την προσωρινή συμφωνία της ΕΕ, οι οργανώσεις σημειώνουν ότι δημιουργεί ένα πολλά υποσχόμενο έδαφος για δίκαιη διατομεακή συνεργασία και σε αυτή αγρότες και γεωργικοί συνεταιρισμοί είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν, διασφαλίζοντας παράλληλα την επισιτιστική ασφάλεια.

Οι ευρωβουλευτές και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στον στόχο της μείωσης κατά «τουλάχιστον 55%» των εκπομπών αερίων. Το θέμα της μείωσης, να σημειωθεί ότι βρισκόταν στο επίκεντρο διαπραγματεύσεων των 27, που είχαν συμφωνήσει τον Νοέμβριο να μειωθούν οι εκπομπές αερίων κατά 55%, και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αξίωνε η ΕΕ να θέσει στόχο τη μείωσή τους κατά τουλάχιστον 60%.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024