newspaper
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

«Γειά σου πρόεδρε, είμαι από την Πολιτική Γραμματεία» - Απάντηση: «Αυτό είναι του κόμματος;»

Αρκαδία : Στο επίκεντρο αρδευτικά έργα και αποζημιώσεις

Αρκαδία : Στο επίκεντρο αρδευτικά έργα και αποζημιώσεις

Περιοδεία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου στην  Αρκαδία.

Τα προβλήματα και οι προοπτικές της Αρκαδίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου με τοπικούς και φορείς παραγωγούς κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Αρκαδία, την οποία χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο «δυναμικούς» χώρους της πατρίδας μας σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα.

Επίσης, κατά την περιοδεία του, επισκέφτηκε καλλιέργειες μήλων Τριπόλεως delicious Πιλαφά, οι οποίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τον παγετό.

Ο κ. Οικονόμου άκουσε την ανάλυση των ζητημάτων κατά νομό και απάντησε στα θέματα που τέθηκαν από κάθε περιφερειακή ενότητα, περιφερειάρχες και βουλευτές, θέτοντας συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και τονίζοντας ότι σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία αναζητούνται τρόποι επιτάχυνσης της διαδικασίας διαχείρισης των απαλλοτριώσεων.

Στο θέμα των αποζημιώσεων των πληττόμενων από τον παγετό παραγωγών, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι θα αποζημιωθούν έγκαιρα και δίκαια όλοι όσοι έχουν πληγεί από την κακοκαιρία του χειμώνα. «Η πρόθεση του ΥΠΑΑΤ είναι όσες καλλιέργειες επλήγησαν με διάφορους τρόπους, είτε εντός του κανονισμού του ΕΛΓΑ, είτε με μηχανισμούς του ΕΛΓΑ αλλά με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, να αποζημιωθούν όταν εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής έγκαιρα αποτελεσματικά και δίκαια. Το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, θα το αποδείξουμε και τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του κυρίου Οικονόμου στην λίμνη Τάκα, ένα αρδευτικό έργο που θα δώσει πνοή στην περιοχή δημιουργώντας ένα καινούργιο τοπόσημο που θα βοηθήσει αναπτυξιακά τον ευρύτερο αγροτικό τομέα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου: «Στις αρχές του ’22 θα είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε ένα έργο συνολικά πολύ αναπτυξιακό και πολύ ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή».

Στη συνέχεια, ο  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνάντησε τον Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Κωνσταντίνο Τζιούμη και μίλησαν για τις παραγωγικές προοπτικές της περιοχής. «Είναι προτεραιότητά μας να σχεδιάσουμε μία πολιτική εξωστρέφειας, ανθεκτικότητας, που θα δυναμώσει το εισόδημα του Έλληνα παραγωγού, που θα επανατοποθετήσει τα προϊόντα μας στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου συνάντησε επίσης, αγροτικούς, αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής στο Επιμελητήριο Αρκαδίας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννης Τρούπης, αντιπροσωπεία Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρίπολης, αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η ΕΝΩΣΗ» και της ΔΕΕΠ Αρκαδίας, ενημέρωσαν τον κ. Οικονόμου.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ένας πολύ δυναμικός, ίσως από τους πιο δυναμικούς χώρους της πατρίδας μας, σε ό,τι αφορά στον πρωτογενή τομέα. Με πολλά προϊόντα, με πολλά ΠΟΠ προϊόντα, με πολλά τοπόσημα που συνδέονται με τον πρωτογενή τομέα και τον αγροδιατροφικό τομέα. Πρώτα και πάνω από όλα, πρέπει να κάνουμε μία πολιτική που να ξεκινάει από την αρχή, να ξεκινάει από την παραγωγή, και για να έχεις τις παραγωγές που πρέπει, τις ποσότητες, τις ποιότητες, τις μεθόδους που θα κάνουν τα προϊόντα σου περιζήτητα», δήλωσε ο κ. Οικονόμου κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Τέλος συμμετείχε στη σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα, με θέμα τα αρδευτικά έργα της Περιφέρειας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν  οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ε. Αναστασόπουλος, Θ. βερούτης, Α. Γκιολής, Χ. Λαμπρόπουλος, Ι. Μαλτέζος. Ο Θεματικός Περιφερειάρχης κ. Νίκων Τζινιέρης, ο Προιστάμενος της ΕΥΔ κ. Ψαράκης, οι Διευθυντές ΔΑΟΚ των Π.Ε. μέσω τηλεδιάσκεψης (κ.κ Δ. Μητρόπουλος, Α. Παρασκευόπουλος, Α. Θεοδώρου, Α. Σταυροπούλου, Γ. Μουτάφης, Γ.Κατσιμαλής, Κ. Σκούλικας). Συμμετείχαν ακόμη ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Βουλευτής Κορινθίας κ. Ν. Ταγαράς, η Βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ, Μ. Σούκουλη, οι Βουλευτές Λακωνίας της ΝΔ, κ. Θ. Δαβάκης και κ. Ν. Κρητικός, ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, κ. Γ. Ανδριανός, και οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, κ.  Μ. Χρυσομάλλης και κ. Π. Μαντάς.

Only in

«Στέφανε κάνε εξολόθρευση των τρωκτικών στο κόμμα», ζητά ο Καμμένος

Στενά παρακολουθεί τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Καμμένος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023