Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά : Ο κ. Μητσοτάκης μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες και μαδά τη μαργαρίτα για ανοίγματα

Γεννηματά : Ο κ. Μητσοτάκης μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες και μαδά τη μαργαρίτα για ανοίγματα

Παρέμβαση σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα και την επικείμενη επιστροφή στην κανονικότητα έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Επεσήμανε ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί «από το μεγαλύτερο σε διάρκεια και το πιο αναποτελεσματικό lockdown», ενώ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες και «μαδά τη μαργαρίτα για ανοίγματα»

Παρέμβαση σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα και την επικείμενη επιστροφή στην κανονικότητα έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Επεσήμανε ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί «από το μεγαλύτερο σε διάρκεια και το πιο αναποτελεσματικό lockdown», την ώρα που η Ελλάδα «κατρακυλάει συνεχώς» στους δείκτες της πανδημίας, με τους αριθμούς να σοκάρουν.

Και διευκρίνισε πως το βασικό πρόβλημα δεν είναι μονάχα η σημερινή δραματική κατάσταση που βιώνουμε, αλλά το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση «επέλεξε τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα επί μακρόν και η κατάληξη αυτής της στρατηγικής απέτυχε».

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε πως η χώρα πλέον έχει χωριστεί στα δύο – μεταξύ αυτών που τηρούν τα μέτρα  παρά την κόπωση και εκείνων που αντιδρούν με τη μη τήρησή τους. Και τόνισε ότι αυτή είναι μία εξίσωση «που δεν οδηγεί πουθενά», καθώς δεν κατευθύνεται ούτε προς το πρόβλημα, αλλά ούτε και στη λύση του.

«Η ΝΔ δείχνει να πάσχει από έλλειψη αντίληψης της κατάστασης. Ο κ. Μητσοτάκης παλινδρομεί συνεχώς στο πεδίο των μέτρων, μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες και μαδά τη μαργαρίτα για ανοίγματα», υποστήριξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται «μία νέα εικονική πραγματικότητα, με τη μαύρη λίστα των θυμάτων να μεγαλώνει διαρκώς».

Είναι ώρα για έναν πειστικό οδικό χάρτη επαναφοράς των δραστηριοτήτων, με ασφάλεια και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, όπως είπε.

Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά και την τόνωση της οικονομίας είναι, μεταξύ άλλων, το  άνοιγμα του τουρισμού, αλλά σε συνδυασμό με το άνοιγμα της εστίασης και την άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία των πολιτών, ενώ όπως τόνισε η πρόεδρος του κόμματος στην παρέμβασή της «δεν αρκούν τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση για την εστίαση», αλλά χρειάζεται επιπλέον πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας και λειτουργίας τους.

Τέλος, επεσήμανε ότι η μικρή και μεσαία επιχείρηση που στηρίζει την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, «πρέπει τώρα να ενισχυθεί με αποτελεσματικό, τρόπο για να αποφύγουμε τα λουκέτα».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024