Η εικόνα των κεντρικών δρόμων της Αθήνας θυμίζει τις προ - lockdown εποχές.

Παρά το lockdown η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας είναι αυξημένη. Σε αυτό έχει προφανώς συμβάλει το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων αλλά και οι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.

Οι δρόμοι που συγκεντρώνουν κίνηση

Στη λεωφόρο Θηβών, στα 2 ρεύματα της εθνικής οδού, μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας, και το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος οι δρόμοι γεμάτοι και κάποιες στιγμές ακόμα και μποτιλιαρίσματα.

Σύμφωνα με το Mega που βρέθηκε στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, καταγράφηκε η κίνηση των τελευταίων ημερών.

Οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας βλέπουν τον όγκο των αυτοκινήτων να αυξάνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα (τρύπημα) Μόνο το τελευταίο διήμερο η αύξηση άγγιξε συνολικά το 20%.

Η κίνηση άρχισε να αυξάνεται σταδιακά  6% με το άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με το άνοιγμα των λυκείων να ανεβάζει το ποσοστό στο 15% κι από τις αρχές της εβδομάδας στο 20%. Η διαφορά σε σχέση με την περασμένη Τετάρτη γίνεται αντιληπτή στη σύγκριση του κάθε δρόμου της πρωτεύουσα.

Οι μεγαλύτερες διαφορές  σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα εντοπίζονται στη Λεωφόρο Μεσογείων όπου η αύξηση φτάνει το 49,1%, στη Βασιλίσσης Σοφίας με το ποσοστό στο 37,5% και στη Λεωφόρο Κηφισσού με 26,4.

Τα Σαββατοκύριακα η κίνηση μεταφέρεται στους δρόμους που οδηγούν στα παραλιακά μέτωπα. Και έτσι στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης καταγράφηκε άνοδος 57,7% και στην Λεωφόρο Ποσειδώνος 43,9%.

Η αγορά συμβάλει στην κίνηση ακόμα κι αν δεν μεταφράζεται σε «οικονομική κίνηση»

Πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν το αυτοκίνητο για να βγουν στην αγορά. Την τιμητική τους έχουν τα καταστήματα με λαμπάδες και παιδικά παιχνίδια.

Οι δρόμοι που οδηγούν στις αγορές θυμίζουν χρόνια και εποχές προ κορωνοϊού. Με τους καταστηματάρχες πάντως, να κρατούν μικρό καλάθι και να βάζουν τον πήχη των προσδοκιών τους χαμηλά.

Θεσσαλονίκη

Παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας η ζήτηση στην αγορά αυξάνεται, αλλά η κίνηση στους δρόμους προβληματίζει τους ειδικούς πολλοί από τους οποίους εκφράζουν φόβους για πισογύρισμα στη δύσκολη και χρονοβόρα μάχη με τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr