Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχολεία : Προς άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών στις 10 Μαΐου με self test - Τι θα γίνει με τις Προαγωγικές

Σχολεία : Προς άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών στις 10 Μαΐου με self test – Τι θα γίνει με τις Προαγωγικές

Το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών θα γίνει με «όπλο» τα self test, και τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

«Πράσινο φως» για άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών στις 10 Μαΐου, έδωσε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. 

Κάτι που θα γίνει με «οδηγό» το άνοιγμα των Λυκείων και «όπλο» τα self test, και τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Στο θέμα αναμένεται να αναφερθεί μεταξύ, άλλων, η Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αύριο Πέμπτη στις 11 πμ. Μάλιστα δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν  οι οριστικές της αποφάσεις  για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, καθώς και για την παράταση του διδακτικού έτους.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, είχε ήδη προτείνει στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα, δηλαδή τη Δευτέρα 10 Μαΐου, να επιστρέψουν στη διά ζώσης λειτουργία όλοι οι μαθητές.

Αυτό σημαίνει παράταση του διδακτικού έτους έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, εξάλλου και με βάση την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προς το υπουργείο Παιδείας, δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές εξετάσεις και ο χρόνος θα αφιερωθεί σε μαθήματα δια ζώσης.

Πώς θα ανοίξουν Γυμνάσια και Δημοτικά

Κατά τα πρότυπα της επαναλειτουργίας των Λυκείων, πολύτιμο εργαλείο για το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών θεωρείται το self test.

Η εφαρμογή του μέτρου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων αποδείχτηκε πολύ χρήσιμη, καθώς ασυμπτωματικοί με κοροναϊό, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να ελεγχθούν, εντοπίστηκαν και βρίσκονται σε απομόνωση ώστε να μη συμβάλλουν στη διάδοση του ιού.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξη Κόπτση, το ποσοστό των μαθητών που έχουν βρεθεί θετικοί είναι 0,1% και έχουν κλείσει το 0,7% των τμημάτων και το 0,9% των σχολείων. Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση η διαδικασία κρίνεται άκρως επιτυχημένη και χάρη σε αυτήν περιορίστηκε η μετάδοση του κοροναϊού στα σχολεία.

Όπως είπε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας μιλώντας στον ΑΝΤ1, τα self test θα είναι υποχρεωτικά και στους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα.

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών

Καθοριστικής σημασίας για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, θεωρείται και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. Από σήμερα όλοι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κοροναϊού.

Σε ανάρτησή της στα social media η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καλεί τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να μπουν στο emvolio.gov.gr.

«Θωρακίζουμε τους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές μας, τις οικογένειες όλων, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε ασφαλείς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024