Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Κορέα : Θύελλα αντιδράσεων για το μολυσμένο νερό της Φουκουσίμα - Φοιτητές ξύρισαν τα κεφάλια τους

Νότια Κορέα : Θύελλα αντιδράσεων για το μολυσμένο νερό της Φουκουσίμα – Φοιτητές ξύρισαν τα κεφάλια τους

Περισσότεροι από 30 φοιτητές στη Νότια Κορέα ξύρισαν τα κεφάλια τους σήμερα μπροστά στην ιαπωνική πρεσβεία στη Σεούλ σε διαμαρτυρία για το σχέδιο της Ιαπωνίας να απορρίψει στη θάλασσα νερό από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Περισσότεροι από 30 φοιτητές στη Νότια Κορέα ξύρισαν τα κεφάλια τους σήμερα μπροστά στην ιαπωνική πρεσβεία στη Σεούλ σε διαμαρτυρία για το σχέδιο της Ιαπωνίας να απορρίψει στη θάλασσα νερό από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Κατά διαστήματα η αστυνομία διέλυε το πλήθος που συγκεντρωνόταν, το οποίο φώναζε συνθήματα κατά του ιαπωνικού σχεδίου και κρατούσε πανό, αλλά δεν εμπόδισε την πραγματοποίηση της δράσης αυτής διαμαρτυρίας, αν και στη Νότια Κορέα ισχύει απαγόρευση στις συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Οι φοιτητές που είχαν καθίσει και τους ξύριζαν τα κεφάλια φορούσαν ποδιές πάνω στις οποίες αναγράφονταν μηνύματα υπέρ της καταδίκης του ιαπωνικού σχεδίου και της εγκατάλειψής του.

Ένα από αυτά ήταν: «Η ιαπωνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ακυρώσει το σχέδιο για την απόρριψη του μολυσμένου νερού».

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα απορρίψει περισσότερους από 1 εκατομμύριο τόνους επεξεργασμένου νερού από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα σταδιακά, ξεκινώντας σε περίπου δύο χρόνια.

Η Σεούλ έχει επικρίνει έντονα την απόφαση αυτή και κάλεσε τον Ιάπωνα πρεσβευτή στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο πρόεδρός της Μουν τζε-ιν έδωσε εντολή σε αξιωματούχους να διερευνήσουν τη δυνατότητα προσφυγής σε διεθνές δικαστήριο.

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κλίμα Τζον Κέρι δήλωσε την Κυριακή ότι πιστεύει πως η Ιαπωνία έλαβε την απόφαση αυτή με διαφανή τρόπο και ότι θα συνεχίσει να ακολουθεί τις δέουσες διαδικασίες.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024