Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα, τo 38% των Ιταλών εγκρίνει τη στάση του Μάριο Ντράγκι προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τις δηλώσεις με τις οποίες τον χαρακτήρισε «δικτάτορα»

Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρείας Swg, τo 38% των Ιταλών εγκρίνει τη στάση του Μάριο Ντράγκι προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τις δηλώσεις με τις οποίες τον χαρακτήρισε «δικτάτορα».

Παράλληλα, το 23% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «θα μπορούσε να είναι ακόμη σαφέστερος και το 18% απαντά ότι «είναι λάθος, διότι με τον τρόπο αυτό τίθενται σε κίνδυνο οι σχέσεις με την Τουρκία». Το 21% δεν εκφέρει γνώμη.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Λιβύη, το 69% του στατιστικού δείγματος είναι της άποψης  ότι πρέπει να ασκηθούν εντονότερες πιέσεις στην κυβέρνηση της Τρίπολης, για να βελτιωθεί η κατάσταση των ξένων προσφύγων και μεταναστών στη βορειοαφρικανική χώρα, ενώ το 21% δεν έχει μια σαφή γνώμη και το 10% είναι αντίθετο.

Στην ερώτηση, τέλος, αν η Ιταλία πρέπει να αναλάβει πιο δυναμικό ρόλο στην βόρεια Αφρική, από οικονομικής και πολιτικής απόψεως, το 57% απαντά καταφατικά, ενώ το 28% δεν έχει διαμορφώσει άποψη επί του θέματος και το 15% είναι αντίθετο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr