Αναφορικά στην διαχείριση της πανδημίας ανέφερε ότι παλιότερα είχαμε ήμασταν στην 68η θέση σε κρούσματα και τώρα είμαστε στην 48η – 49η.

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η κυρία Ελένη Γιαμαρέλλου, Λοιμωξιολόγος, Μέλος της Επιτροπής.

«Κάτι που πρέπει να το σκεφτούμε όλοι πολύ και ακόμα περισσότερο τα νέα παιδιά είναι ότι ο οδηγός πια της πανδημίας δεν είναι οι μεγαλύτερες ηλικίες, οι άνω των 50 όπως είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε. Το ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου λοιμώξεων στη Στοκχόλμη μας έστειλε πρόσφατα δεδομένα από περίπου 14.000 κρούσματα που είχαμε μεταξύ 3 και 5 Απριλίου. Σε αυτά λοιπόν τα κρούσματα των 45% ήταν άτομα 25 με 49 ετών. Βλέπουμε θανάτους διασωληνωμένος σε παιδιά σε πολύ νέους που είναι άνω των 30 ετών», ανέφερε αρχικά η κυρία Γιαμαρέλλου εφιστώντας την προσοχή στους νέους για τον κίνδυνο της πανδημίας.

Αναφορικά στην διαχείριση της πανδημίας ανέφερε ότι παλιότερα είχαμε ήμασταν στην 68η θέση σε κρούσματα και τώρα είμαστε στην 48η – 49η.

«Έχουμε μια σταθεροποίηση αλλά είναι σταθεροποίηση προς τα πάνω και αργεί πάρα πολύ να πέσει αυτή η σταθεροποίηση. Σκέφτομαι το παράδειγμα του Ισραήλ το οποίο αφού έφτασε στην κορυφή του τρίτου κύματος όπως είμαστε εμείς αυτή τη στιγμή, μετά για τρεις μήνες όταν άρχισε να πέφτει αργά- αργά ο αριθμός των κρουσμάτων εφάρμοσε πάρα πολύ αυστηρά όλα τα μέτρα μαζί με τους εμβολιασμούς. Όταν οι εμβολιασμοί φτάσανε σχεδόν το 60% από εκεί και πέρα δεν είχαν πρόβλημα», σημείωσε.

«Όχι» στο Πάσχα στο χωριό

«Σήμερα συνεδριάζουν οι επιδημιολόγοι, παρακολουθούμε και εμείς. Από εκεί και πέρα είναι πιθανό αύριο να ληφθεί μια απόφαση» είπε η κ. Γιαμαρέλλου.

«Αν πούμε πως οι Έλληνες θα πάνε στα χωριά τους και τους καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά, μιλάμε για δύο εκατομμύρια ανθρώπους που θα φύγουν από την Αθήνα που είναι στην κορυφή του κύματος και θα πάνε να διασπείρουν ή να φέρουν πίσω τον ιό. Είναι μια απόφαση που μας απομακρύνει από την ασφάλεια του καλοκαιριού και δεν το θέλουμε αυτό, θέλουμε τον τουρισμό μας να αναπτυχθεί».

Ενώ σχετικά με την ανάσταση και την αλλαγή της ώρας σημείωσε: «Είναι μια λογική πρόταση και νομίζω ότι και η πολιτεία και η εκκλησία βρήκαν τον μέσο όρο.» και πρότεινε να γίνονται self test όλοι όσοι κινούνται μέσα στους ναούς, ψάλτες, ιερείς κ.λ.π

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr