Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζέιμς Τσάρλς: Τo YouTube κόβει τα έσοδα του influencer- Το σκάνδαλο με τους ανήλικους

Τζέιμς Τσάρλς: Τo YouTube κόβει τα έσοδα του influencer- Το σκάνδαλο με τους ανήλικους

Ο γκουρού του make up παραδέχθηκε πως έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε 16χρονα αγόρια.

Ο 22χρονος beauty influencer, Τζέιμς Τσάρλς θα σταματήσει- προσωρινά τουλάχιστον- να λαμβάνει χρήματα από το Youtube. Αιτία είναι το σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από μηνύματα που αντάλλαζε με ανήλικους ενώ μέχρι χθες τα ετήσια έσοδά του μέσω της πλατφόρμας έφταναν τα 2,5 εκατομμύρια ετησίως.

Πρόσφατα, ο γκουρού του make up παραδέχτηκε ότι έστειλε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, σε δύο αγόρια 16 ετών.

Το YouTube επιβεβαίωσε στο BBC ότι ο influencer απομακρύνθηκε προσωρινά από το Πρόγραμμα Συνεργασίας, που επιτρέπει στους χρήστες του YouTube να έχουν έσοδα από το περιεχόμενό τους. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί για πόσο καιρό.

Εκπρόσωπος του YouTube ανέφερε ότι η εταιρεία εφάρμοσε την λεγόμενη πολιτική ευθύνης δημιουργού, η οποία αναφέρει πως «Εάν βλέπουμε ότι η συμπεριφορά ενός δημιουργού εντός και / ή εκτός πλατφόρμας βλάπτει τους χρήστες, την κοινότητα, τους υπαλλήλους ή το οικοσύστημα, ενδέχεται να αναλάβουμε δράση για την προστασία της κοινότητας».

Η απόφαση του YouTube έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας καλλυντικών Morphe ότι σταματά την συνεργασία της με τον Τσάρλς. Ο ίδιος δήλωσε πως από κοινού «συμφώνησαν να λήξουν» τη συνεργασία τους με την εταιρία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Τσάρλς μοιράστηκε ένα βίντεο με τους 25,5 εκατ. ακολούθους του στο YouΤube όπου ανέφερε ότι αναλάμβανε την ευθύνη για το σκάνδαλο με τους ανηλίκους, ενώ παραδέχθηκε δύο περιστατικά- ένα περσινό και ένα πιο πρόσφατο, όπου, όπως είπε, συνειδητοποίησε ότι το άτομο με το οποίο αντάλλασσε μηνύματα ήταν ανήλικο.

Το βίντεο έχει προβληθεί περισσότερες από 8,5 εκατομμύρια φορές. Ο Τσάρλς υποστήριξε την Παρασκευή ότι ακολούθησαν κι άλλες κατηγορίες που, κατά τον ίδιο, είναι ψευδείς. Από τη δημοσίευση αυτού του βίντεο και μετά, πολλά άτομα παρουσίασαν μία σειρά παραπλανητικών ιστοριών και ψευδών ισχυρισμών» είπε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. «Η νομική μου ομάδα λαμβάνει μέτρα εναντίον εκείνων που έχουν διαδώσει ψευδείς ειδήσεις ή / και έχουν δημιουργήσει εντελώς ψεύτικες ιστορίες, καθώς αυτό έχει λάβει διαστάσεις» έγραψε στους ακολούθους του.

Ο Τζέιμς Τσάρλς έγινε ο πρώτος άνδρας που επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την εταιρία Cover Girl, το 2016. Από τα 16 του διατηρεί κανάλι με make up tutorials στο YouTube. To 2019 η περιουσία του εκτιμήθηκε στα 12 εκατομμύρια δολάρια.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024