Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Nissan X-Trail: Στα υβριδικά βήματα του Qashqai

Nissan X-Trail: Στα υβριδικά βήματα του Qashqai

To Nissan X-Trail υποδέχεται την τέταρτη γενιά του η οποία πραγματοποίησε την πρεμιέρα της σε κινεζικό έδαφος, με «αποσκευές» την υβριδική τεχνολογία.

Η ιαπωνική φίρμα επέλεξε την έκθεση της Σαγκάης για να δώσει τις πρώτες συστάσεις της νέας γενιάς τoυ X-Trail η οποία θα αξιοποιήσει ανάλογη τεχνολογία με το προσφάτως αποκαλυφθέν Qashqai.

Ξεκινώντας εκ των έσω, το νέο X-Trail έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική CMF-C. Αυτό σημαίνει ότι και η τέταρτη κατά σειρά γενιά του μεγαλύτερου SUV της Nissan θα επωφεληθεί από την τεχνολογία e-Power σε ανάλογη διαμόρφωση.

Ο λόγος για το συνδυασμό ενός τετρακύλινδρου κινητήρα 1,5 λίτρου με ηλεκτρικό μοτέρ όπου το δεύτερο αναλαμβάνει να κινεί τους τροχούς ενώ το πρώτο φορτίζει τις compact μεγέθους μπαταρίες. Η συνδυαστική ισχύς αναμένεται να διαμορφωθεί σε 184 ίππους και 330 Νm ροπής.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα σε ό,τι αφορά τα επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η υβριδική αναμόρφωση του X-Τrail αναμένεται να δώσει και μια διαφορετική οδηγική υπόσταση στο ιαπωνικό SUV χάρη στην αμεσότητα της απόδοσης ροπής.

Δεδομένα θα υπάρξει και τετρακίνητη έκδοση η οποία θα επωφελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ και η οποία σύμφωνα με τις συστάσεις θα προσφέρει τη δυνατότητα διαφορετικών διαμορφώσεων μέσω της επιλογής των προγραμμάτων οδήγησης.

Στα χνάρια του Qashqai κινείται και η σχεδιαστική αναμόρφωση του X-Trail που αποκτά μια πιο έντονη γρίλια σε μοτίβο V-Motion πλαισιωμένη από πιο στενά φωτιστικά σώματα ενώ συνολικά το αμάξωμα έχει αποκτήσει ένα πιο μυώδες παράστημα με περισσότερες ακμές. Την εικόνα συμπληρώνουν τα εξίσου λεπτά πίσω φωτιστικά σώματα, οι άφθονες λεπτομέρειες από χρώμιο και η μαύρη οροφή.

Παράλληλα, χάρη στις εξασφαλίσεις της νέας αρχιτεκτονικής το X-Trail προδιαγράφεται πιο ευρύχωρο προσφέροντας σταθερά τη δυνατότητα επιλογής για επταθέσια διάταξη. Στις προσθήκες συνυπολογίστε και την παρουσία ενός διευρυμένου οπλοστασίου συστημάτων άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης το οποίο θα εξασφαλίζει υπό συνθήκες δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης.

Σύμφωνα με τις συστάσεις στην Ευρώπη αναμένεται στα τέλη του 2022.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024