Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισοδισμός

Εισοδισμός

Είναι Νέα Δημοκρατία ο Πιερρακάκης, ο Γεραπετρίτης, ο Τσακλόγλου, o Σκέρτσος; Ελάτε τώρα

Είναι η Αριστοτελία Πελώνη Νέα Δημοκρατία; Οχι. Και τότε πώς νοείται να έχει αυτή τη θέση; Το ερώτημα αυτό έθεσαν ξαφνικά, ευθέως ή εμμέσως, μια σειρά από βουλευτές του κόμματος, στηριζόμενοι όχι στον τρόπο που η κυβερνητική εκπρόσωπος ασκεί τα καθήκοντά της, ο οποίος είναι κατά γενική ομολογία ικανοποιητικός, αλλά σε παλαιότερες δημοσιογραφικές της αναρτήσεις. Ενας βουλευτής εκπλήσσεται που η εκπρόσωπος δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, άλλοι κάνουν like στην έκπληξη του συναδέλφου τους, η πρόκληση προς τον Πρωθυπουργό είναι σαφής. Και προέρχεται από τις τάξεις των εσωκομματικών του ανταγωνιστών.

Είναι Νέα Δημοκρατία ο Πιερρακάκης, ο Γεραπετρίτης, ο Τσακλόγλου, o Σκέρτσος; Ελάτε τώρα. Το ίδιο το ερώτημα είναι αδιάφορο, αφού αυτό που έχει σημασία για τους πολίτες δεν είναι τα κομματικά διαπιστευτήρια των υπουργών, αλλά το αν δουλεύουν. Και οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο δουλεύουν, αλλά είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί από τους πούρους δεξιούς. Λογικό είναι λοιπόν οι τελευταίοι να εκνευρίζονται από τον «εισοδισμό» των εκσυγχρονιστών, που αλλοιώνουν το κόμμα, το κάνουν λιγότερο παραδοσιακό, πιο κοσμοπολίτικο. Και πιο παραγωγικό.

Είναι ο Δένδιας Νέα Δημοκρατία; Ω, ναι: στα δεκαεννιά του έγινε μέλος της ΟΝΝΕΔ. Αργησε λίγο να εκλεγεί βουλευτής (έφτασε τα 45), έχασε την ευκαιρία το 2015 να μετρήσει τις δυνάμεις του, αφού την τελευταία στιγμή έκανε πίσω από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, και τώρα νιώθει πως δικαιούται να είναι ο επόμενος. Διαλέγοντας να καβαλήσει το πιο σίγουρο άλογο, τον «επιθετικό πατριωτισμό», εξασφάλισε τη στήριξη ενός σημαντικού αριθμού βουλευτών τόσο από το καραμανλικό όσο και από το σαμαρικό στρατόπεδο – κι αυτοί δεν ήταν οι μόνοι που γοητεύτηκαν από την εμφάνισή του την περασμένη Πέμπτη στην Αγκυρα. Ο υπουργός Εξωτερικών καλπάζει, είναι δε τέτοια η αυτοπεποίθησή του ώστε δεν διστάζει να υποστηρίζει και πράγματα που γνωρίζει ότι είναι ανακριβή, όπως ότι στις διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία συζητούνται αποκλειστικά η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα.

Είναι ο Μητσοτάκης Νέα Δημοκρατία; Προφανώς – αν και η εκλογή του στην ηγεσία ήταν έκπληξη. Δεν ελέγχει όμως πλήρως το κόμμα. Ελπίζει να το καταφέρει μετά τις επόμενες εκλογές, που ο ίδιος βεβαιώνει ότι θα αργήσουν. Προς το παρόν η αμφισβήτησή του είναι παρασκηνιακή, αν οι συνθήκες αλλάξουν όμως μπορεί να βγει στην επιφάνεια. Και το πεδίο στο οποίο θα εκδηλωθεί θα είναι το εθνικό. Φάνηκε από τη στήριξη πολλών βουλευτών στον Κώστα Καραμανλή για το Ελσίνκι. Φάνηκε από τις απειλές πρωτοκλασάτων στελεχών ότι δεν θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Φάνηκε από την επανάληψη των επιθέσεων γνωστών εντύπων εναντίον του ΕΛΙΑΜΕΠ και άλλων «ενδοτικών».

Ο Πρωθυπουργός ανέχεται αυτές τις κινήσεις, γνωρίζοντας ότι αν απαντήσει μπορεί να χάσει. Αν υποχωρήσει, πάλι, θα χάσει σίγουρα. Με αυτή την έννοια, η Πελώνη είναι προς το παρόν ασφαλής.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024