Η ίδρυση της European Super League έχει προκαλέσει τεράστια οργή στις τάξεις των ισπανικών ομάδων.

Μαζί με τους οπαδούς, «βράζει» και η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων στην Ισπανία, με πολλές ομάδες της La Liga να υπογράφουν μία κοινή ανακοίνωση με την ομοσπονδία της χώρας κατά της κλειστής λίγκας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Valencia CF επιθυμεί να εκφράσει ότι το Club και η La Liga καταδικάζουν σθεναρά την ανακοινωμένη πρόταση για τη δημιουργία ενός διαχωριστικού και ελιτιστικού ευρωπαϊκού διαγωνισμού, ο οποίος προσβάλλει τις αρχές της ανοιχτής ανταγωνιστικότητας και της αθλητικής αξίας που καταλαμβάνουν το βαθύτερο μέρος του εθνικού και ευρωπαϊκού οικοσυστήματος ποδοσφαίρου.

Σήμερα, οι οπαδοί ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη μπορούν να ονειρευτούν ότι το Club τους, ανεξάρτητα από το μέγεθός του, μπορεί να υπερέχει στον ανταγωνισμό, να φτάσει στην κορυφή και να ανταγωνιστεί στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Valencia CF και η LaLiga υπερασπίζονται αυτήν την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική παράδοση ποδοσφαίρου για όλους. Η ιδέα που προτείνουν 12 ευρωπαϊκοί σύλλογοι καταστρέφει αυτό το όνειρο, κλείνοντας την πόρτα στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και επιτρέποντας την είσοδο λίγων μόνο σε μια ελίτ».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο