Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή των οπαδών των αγγλικών ομάδων για τη δημιουργία της European Super League

Οργή των οπαδών των αγγλικών ομάδων για τη δημιουργία της European Super League

Οι οπαδοί των αγγλικών ομάδων που δημιούργησαν την κλειστή λίγκα ξεσπούν με ανακοινώσεις κατά της απόφασης, τονίζοντας ότι χάνεται ο ρομαντισμός του ποδοσφαίρου στο βωμό των χρημάτων

Η απόφαση των μεγάλων ομάδων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να δημιουργήσουν μια κλειστή λίγκα έχει φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, με τον περισσότερο κόσμο να μη βλέπει με καλό μάτι τη συγκεκριμένη κίνηση.

Οι οπαδοί των αγγλικών ομάδων που ίδρυσαν την European Super League αποδοκιμάζουν την απόφαση αυτή με επίσημες ανακοινώσεις και έντονη αποδοκιμασία, ξεκαθαρίζοντας πως αδιαφορούν οι διοικήσεις για τον κόσμο, αλλά και για το ίδιο το άθλημα, γι’ αυτό και θα υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις.

Οι οργανωμένοι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέφρασαν επίσημα την οργή τους:

«Οι ανακοινώσεις αυτές είναι απαράδεκτες και σοκάρουν τους φιλάθλους της Γιουνάιτεντ, όπως και των άλλων ομάδων. Μια κλειστή λίγκα επίλεκτων και πλούσιων κλαμπ είναι κόντρα σε όσα το ποδόσφαιρο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρεσβεύουν. Η προώθηση αυτών των προτάσεων χωρίς να ζητηθεί η άποψη των φιλάθλων και εν μέσω πανδημίας, όταν ο κόσμος θα έπρεπε να είναι ενωμένος και όχι να φέρεται εγωιστικά, επιβαρύνει κι άλλο τη θέση. Η απόσχιση από την UEFA θα αποτελεί προδοσία απέναντι σε όσα αντιπροσωπεύει ο σύλλογός μας. Καλούμε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτήν την κίνηση να την αποσύρουν».

Ανάλογη η θέση και των συμπολιτών της Σίτι:

«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από αυτήν την εξέλιξη. Ως φίλαθλοι είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε αποσχιστική κίνηση για τη δημιουργία μιας διοργάνωσης που δεν έχει αθλητικές αξίες και έχει κίνητρο μόνο την απληστία, ενώ έχει δημιουργηθεί χωρίς να ληφθούν υπόψη οι γνώμες των φιλάθλων αγνοώντας τις παραδόσεις του αθλήματος. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε κόντρα σε αυτή την πρόταση και να συνεργαστούμε με άλλα γκρουπ φιλάθλων για να ακουστεί η φωνή μας. Κάποιοι ιδιοκτήτες, άσχετα με το από πού προέρχονται, πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο τούς ανήκει. Δεν ανήκει όμως σε αυτούς, αλλά σε μας, τους φιλάθλους, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα υποστηρίζουμε».

Το Arsenal Supporting Trust έκανε σε tweet λόγο για τον «… θάνατο της Άρσεναλ ως αθλητικό θεσμό».

Η αντίστοιχη οργάνωση φιλάθλων της Τότεναμ χαρακτήρισε την απόφαση της ομάδας καθοδηγούμενη από φιλαργυρία και ιδιοτέλεια που αντίκεινται στις αξίες που πρεσβεύει το κλαμπ.

Οι φίλοι της Τσέλσι, με τη σειρά τους, αναφέρουν πως «… σήμερα βιώσαμε την υπέρτατη προδοσία. Είναι μια απόφαση προς όφελος της τσέπης των πλουσίων, που δε λαμβάνει υπόψη τους πιστούς φιλάθλους, αλλά και το παρελθόν και το μέλλον του ποδοσφαίρου μας. Είναι κάτι ασυγχώρητο, αρκετά πια!»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024