
European Super League : Αποχώρησε από την ECA η Γιουνάιτεντ – Ακολούθησαν οι ιταλικές ομάδες
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την αρχή και αποχώρησε από την ECA, ενώ ακολούθησαν στη συνέχεια οι Γιουβέντους, Ίντερ και Μίλαν
Η «βόμβα» που έσκασε την Κυριακή με τη δημιουργία της European Super League από τους 12 συλλόγους έχει φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Πολλά μέλη από τις ομάδες που συμμετέχουν στη νέα λίγκα παραιτήθηκαν από τη θέση τους στην Ένωση Συλλόγων της Ευρώπης (ECA), με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνει την αρχή και να την ακολουθούν οι Γιουβέντους, Ίντερ και Μίλαν.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ECA από το 2012 και ισχυρός άντρας της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, παραιτήθηκε όπως έπραξε και από τη θέση του στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, καθώς θα είναι αντιπρόεδρος στη νεοσύστατη λίγκα ως επικεφαλής των Μπιανκονέρι.
Επίσης, από τη θέση του στην UEFA παραιτήθηκε και ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ομάδες της European Super League.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ECA εκπροσωπεί πάνω από 200 συλλόγους στην Ευρώπη και είναι το μοναδικό όργανο των κλαμπ που αναγνωρίζεται από την UEFA.
- Οι αρχές στην Ισπανία διέταξαν την εκκένωση οκτώ δήμων κοντά στο Τολέδο εξαιτίας της πυρκαγιάς
- Επίθεση στο Pride: «Η ελευθερία μας δέχτηκε σήμερα μια φρικτή επίθεση» λέει ο δήμαρχος του Βερολίνου
- Αυτοκίνητο έπεσε στην παρέλαση του Pride του Βερολίνου – Τουλάχιστον ένας νεκρός – Σύλληψη υπόπτου
- Το Ιράν δημοσίευσε τις λίστες των ζημιών που έχει προκαλέσει στον αμερικανικό στρατό στη Μέση Ανατολή
- Συγκλονίζει ο οδηγός μηχανής που καταπλακώθηκε από τη σκαλωσιά στον Πειραιά – «Άρχισα να φωνάζω βοήθεια»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]



