Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ημέρα της Γης : Η ΔΕΗ ηλεκτροδοτεί 4,5 εκατ. νοικοκυριά αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ημέρα της Γης : Η ΔΕΗ ηλεκτροδοτεί 4,5 εκατ. νοικοκυριά αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η ΔΕΗ θα ηλεκτροδοτήσει 4,5 εκατ. νοικοκυριά για 24 ώρες, με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, με αφορμή τη δράση της επιχείρισης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, στην οποία η ΔΕΗ θα συμμετάσχει στις 22 Απριλίου

Η ΔΕΗ θα ηλεκτροδοτήσει 4,5 εκατ. νοικοκυριά για 24 ώρες, με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, με αφορμή τη δράση της επιχείρισης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, στην οποία η ΔΕΗ θα συμμετάσχει στις 22 Απριλίου.

«Μέσω του µετασχηµατισµού και του νέου της στρατηγικού πλάνου, η ΔΕΗ έχει θέσει τα θεμέλια για μια ασφαλή και βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση, με την αναδιάταξη της παραγωγής της, τη μείωση των εκπομπών ρύπων, τις επενδύσεις στις ΑΠΕ και στο δίκτυό της», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

Και ανακοίνωσε πως, με αφορμή τη δράση της επιχείρησης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, στην οποία θα συμμετάσχει η ΔΕΗ στις 22 Απριλίου, θα ηλεκτροδοτήσει 4.500.000 νοικοκυριά για 24 ώρες, με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, με τη δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας GreenPass.

Ο κ. Στάσσης τόνισε, μάλιστα, ότι «στρατηγική προτεραιότητα αποτελεί η ανάπτυξη ΑΠΕ μέσω οργανικής ανάπτυξης και συνεργασιών, προκειμένου να φτάσει τα 1,5 GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το 2023».

Προσέθεσε ότι «η σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική αλλαγή της εικόνας της ΔΕΗ, μειώνοντας τις ποσότητες CO2 που εκπέμπει, από 20 εκατομμύρια τόνους το 2019, σε περίπου 5 εκατ. τόνους το 2024».

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, κατά το διάστημα 2018-2020, η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη μειώθηκε κατά 61,9%, ενώ οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 47,6%. Μόνο το 2019, έγιναν περισσότερες από 100.000 δενδροφυτεύσεις σε ορυχεία, ανακυκλώθηκε το 55% του νερού στις πετρελαϊκές μονάδες, ενώ παράχθηκαν 259 GWh ενέργειας από ΑΠΕ.

Το πρόγραμμα της επιχείρησης περιλαμβάνει ακόμη:

  • Την αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο μείγμα ενέργειας στο 20% έως το 2023.
  • Τη δημιουργία 1.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεσοπρόθεσμα και 10.000 μακροπρόθεσμα.
  • Την υλοποίηση επενδύσεων για την αντικατάσταση παλαιών Θερμικών Μονάδων Παραγωγής, με νέες σύγχρονης τεχνολογίας.
  • Τη συνέχιση των εκτεταμένων προγραμμάτων περιβαλλοντικής αποκατάστασης των εδαφών με διαμορφώσεις τελικών επιφανειών, δενδροφυτεύσεις, αναδιάρθρωση καλλιεργειών και δημιουργία ζωνών πρασίνου, όπως και της προστασίας των υδάτων και της πανίδας, με τη δημιουργία κατάλληλων έργων υποδομής (λιμνών και υδροβιοτόπων).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024