Η νέα έκδοση του WhatsApp κυκλοφορεί για τα iPhone και σας παρουσιάζουμε τις νέες δυνατότητες που παρέχει στους χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές έρχονται στην εμφάνιση των πολυμέσων που ανταλλάσσονται μέσω μηνυμάτων αλλά και στην κατηγορία των disappearing messages, δηλαδή των εφήμερων μηνυμάτων που εξαφανίζονται.

Η πιο εμφανής καινοτομία με τη νέα ενημέρωση σχετίζεται με την προβολή κοινόχρηστων εικόνων και βίντεο, η προεπισκόπηση των οποίων είναι τώρα μεγαλύτερη από πριν. Η νέα λειτουργία προεπισκόπησης είναι ήδη διαθέσιμη τόσο στις συνομιλίες one-to-one όσο και στις ομάδες και αντικαθιστά την παλιά αναπαραγωγή με μικρότερο μέγεθος και αναγκαστική τετράγωνη μορφή, ανεξάρτητα από τη μορφή που χρησιμοποιείται από την εικόνα. Με τη νέα λειτουργία, επομένως, καθίσταται περιττό να αλληλεπιδράτε με την εικόνα για να τη δείτε στο σύνολό της, εκτός εάν θέλετε να ελέγξετε τις πιο αμυδρές λεπτομέρειες.

Μια άλλη καινοτομία στο νέο πρόγραμμα του WhatsApp για iPhone σχετίζεται με τα εφήμερα μηνύματα. Ξεκινώντας από τη νέα έκδοση, η νέα προεπιλεγμένη ρύθμιση επιτρέπει σε όλους τους συμμετέχοντες να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία. Οι διαχειριστές μπορούν να έχουν πλήρη έλεγχο αυτού αλλάζοντας τη ρύθμιση στη σχετική οθόνη. Εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, θυμηθείτε ότι, όλα τα μηνύματα και τα περιεχόμενα που αποστέλλονται στη συζήτηση θα εξαφανιστούν μετά από επτά ημέρες από την αποστολή.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι τα μηνύματα παραμένουν ορατά εάν κοινοποιηθούν εκτός της συνομιλίας ή σε όλες τις συσκευές στις οποίες έχουν αποθηκευτεί. Όταν ένα μήνυμα προωθείται, αποθηκεύεται ή επισημαίνεται ως αγαπημένο, το μήνυμα δεν θα εξαφανιστεί στη συσκευή, ακόμη και αν η λειτουργία των εφήμερων μηνυμάτων είναι ενεργοποιημένη στη συγκεκριμένη συνομιλία. Η λειτουργία παρουσιάστηκε πέρυσι και τώρα επεκτάθηκε για όλους τους χρήστες που συμμετέχουν σε ομαδική συνομιλία.

Το WhatsApp άρχισε να εργάζεται και σε μια λειτουργία που αναμένεται με αγωνία από τους χρήστες της υπηρεσίας, η οποία επιτρέπει τη δυνατότητα μεταφοράς του ιστορικού των συνομιλιών μεταξύ συσκευών iPhone και Android και αντίστροφα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο