Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ασθενείς μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι σε νοσοκομείο Covid στην Ινδία

Κοροναϊός: Ασθενείς μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι σε νοσοκομείο Covid στην Ινδία

Οι εικόνες-σοκ  από το νοσοκομείο της Ινδίας μαρτυρούν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, εν μέσω της πανδημίας.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τα νοσοκομεία της Ινδίας όπου δύο ασθενείς Covid νοσηλεύονται στο ίδιο κρεβάτι.

Οι εικόνες-σοκ  από το νοσοκομείο της Ινδίας μαρτυρούν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, εν μέσω της πανδημίας.

Ασθενείς μοιράζονται μονά κρεβάτια. Άλλοι είναι διασωληνωμένοι άλλοι όχι, ενώ  ο φόβος και η αγωνία ζωγραφισμένοι στα πρόσωπά τους.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ινδία είναι ζοφερά, με τα «μαύρα» ρεκόρ του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Εκτόξευση κρουσμάτων

Την Παρασκευή 16/04, τα κρούσματα στη χώρα «εκτοξέυτηκαν» σε 217.353, με τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων να αγγίζει τα 14,3 εκατομμύρια – ήτοι η δεύτερη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.185 νέοι θάνατοι και πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που σημειώνεται σε διάστημα επτά μηνών.

Χθες, Πέμπτη 15/04, το νοσοκομείο «Lok Nayak Jai Prakash Narayan» δέχθηκε συρροή ασθενών, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις για ασθενείς COVID στην Ινδία με 1.500 κλίνες και όμως, η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που οι πολίτες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο καλούνται να μοιράζονται το κρεβάτι με άλλους ασθενείς, αφού η πληρότητα όπως φαίνεται φτάνει στο 100%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την Πέμπτη – με τα κρούσματα επίσης στα ύψη – στο νοσοκομείο κατέφτασε «χείμαρρος» από ασθενοφόρα με ασθενείς, ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν εκεί με λεωφορείο. Ανάμεσά τους και ένα νεογέννητο βρέφος.

«Είμαστε αδιαμφισβήτητα υπερφορτωμένοι. Ήδη εργαζόμαστε με πληρότητα στο 100%» τονίζει ο επικεφαλής του νοσοκομείου Σουρές Κουμάρ.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της χώρας, μετά από ένα αυστηρό lockdown τριών μηνών, προχώρησε σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις αρχές του 2021, οπότε και η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά.

Ο επικεφαλής του νοσοκομείου, αναφερόμενος στη σημερινή εικόνα και στους παράγοντες που βρίσκονται πίσω από αυτή, παρέπεμψε τόσο στη μη τήρηση των μέτρων από μέρους των πολιτών, όσο και στις μεταλλάξεις του κορονοϊού που αυξάνουν τη μεταδοτικότητα του ιού.

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024