Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν για «θερμό επεισόδιο»: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του

Ερντογάν για «θερμό επεισόδιο»: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του

Το πρώτο σχόλιό του μετά το «θερμό επεισόδιο» του Νίκου Δένδια με τον Μεβλού Τσαβούσογλου μπροστά στις κάμερες έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν

Το πρώτο σχόλιό του μετά το «θερμό επεισόδιο» του Νίκου Δένδια με τον Μεβλού Τσαβούσογλου μπροστά στις κάμερες έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο υπουργός Εξωτερικών μας έβαλε τον Δένδια στη θέση του, αντιδρώντας στη στάση του» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παρέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Δεν μπορεί να περιμένουν από τον Τσαβούσογλου να παραμείνει σιωπηλός» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Daily Sabah.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα εξακολουθεί να διορίζει μουφτή σαν να είναι δημόσιος αξιωματούχος · ενώ το Πατριαρχείο επιλέγει τη διοίκησή του μέσω της Ιεράς Συνόδου».

Όπως είπε (σ.σ. για τους μουφτήδες) απευθυνόμενος στην Ελλάδα, «δεν έχετε το δικαίωμα να διορίσετε τον μουφτή εκεί σύμφωνα με τη Λωζάννη.

«Ζεστή ατμόσφαιρα»

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «ζεστή» την ατμόσφαιρα που επικράτησε κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον κ. Δένδια.

«Πριν από τη συνάντηση με τον υπουργό μας, τον υποδέχθηκα εγώ (σ.σ. τον Νίκο Δένδια). Η συνάντησή μας ήταν σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα» είπε χαρακτηριστικά, και συνέχισε: «Ωστόσο, η κατάσταση κατέληξε με μία εντελώς διαφορετική νότα».

Ο ίδιος επέμεινε, όπως και ο Τσαβούσογλου, «να μην εμπλέκουμε τρίτους στις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας». «Με την απαραίτητη αξιολόγηση έληξε το θέμα. Εμείς βέβαια δεν το θεωρούμε αυτό σωστό. Ας υπάρξει μία μεταβατική περίοδος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, του το είπα και εγώ, να μην βάλουμε τρίτους μεταξύ μας».

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024