Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιαμαρέλλου: Κρίσιμο το θέμα του Πάσχα - Δεν είμαστε έτοιμοι να το κρίνουμε

Γιαμαρέλλου: Κρίσιμο το θέμα του Πάσχα – Δεν είμαστε έτοιμοι να το κρίνουμε

Περιμέναμε ότι θα μειωθούν πιο γρήγορα τα κρούσματα

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η καθηγήτρια Παθολογίας και Λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού, το τι θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, αλλά και πώς θα κινηθούμε το Πάσχα.

«Είναι κρίσιμο το θέμα του Πάσχα που ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να το κρίνουμε. Είδατε τα κρούσματα και τους θανάτους εχτές, αλλά και τους διασωληνωμένους. Λέμε ότι είμαστε σε οριζοντίωση των κρουσμάτων, αλλά έχουν αυξηθεί και τα τεστ, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται περισσότερα. Νομίζω ότι τα self-tests απαιτούν επιβεβαίωση. Άρα δεν συμπεριλαμβάνονται τα κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσω self-tests στα όσα ανακοινώθηκαν εχτές. Η πιθανότητα ένα self-test να βγει ψευδώς αρνητικό, είναι μία στις 1000. Επομένως το αρνητικό μας καθησυχάζει απόλυτα», είπε η κ. Γιαμαρέλλου.

«Το 30% των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικοί. Αυτή είναι και η αξία του τεστ. Ότι βρίσκω τον ιό σε εκείνον που μπορεί ο ίδιος να μην έχει τίποτα, αλλά να κολλάει τον κόσμο γύρω του», τόνισε η ίδια.

«Με τα κρούσματα που έχουμε τώρα, υπάρχει μεγάλη πίεση και οι επιδημιολόγοι λένε ότι η πίεση θα κρατήσει τουλάχιστον 2 εβδομάδες ακόμα. Επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος, είμαστε επιφυλακτικοί για το πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό», εξήγησε η κ. Γιαμαρέλλου.

«Όλοι περιμέναμε ότι θα μειωθούν πιο γρήγορα τα κρούσματα, αλλά αυτά επιμένουν. Είναι φυσικό λοιπόν να είναι κανείς επιφυλακτικός. Έχουμε την πληροφορία όμως ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν αύξησε τα κρούσματα και την κινητικότητα. Αυτή είναι μια πληροφορία που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και για τις επόμενες κινήσεις μας», σημείωσε η ίδια.

Κοσμοσυρροή στην πλατεία Βαρνάβα καθημερινά

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στην πλατεία Βαρνάβα, όπου η υπηρεσία του δήμου καθαρίζει καθημερινά το χώρο από τα χθεσινοβραδινά σκουπίδια, καθώς στο σημείο συγκεντρώνονται περισσότεροι από 1000 νέοι για να πίνουν τα ποτά τους.

«Είμαι γύρω στα 50 χρόνια στην περιοχή. Από τότε που έγινε το θέμα με τον κορωνοϊό, η πλατεία έχει πολύ κόσμο και τις καθημερινές, αλλά ιδιαίτερα το σαββατοκύριακο που μαζεύονται πάνω από 1500 – 2000 άτομα. Οι κάτοικοι έχουν πρόβλημα και με τη διατάραξη της κοινής ησυχίας. Στην πλατεία υπήρχε κίνηση και πριν τον κορωνοϊό, αλλά όχι αυτό που συμβαίνει σήμερα. Αυτή τη στιγμή έρχονται από διάφορες περιοχές, ενώ τόσα χρόνια υπήρχε μια λογική κίνηση. Αν ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά πιστεύω ότι δε θα υπήρχε ο συνωστισμός που υπάρχει τώρα», είπε ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννατσούλιας, κάτοικος της περιοχής.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλα αυτά τα νέα παιδιά είναι ότι μέσος όρος των νοσηλευόμενων έχει κατέβει πολύ γιατί οι μεγαλύτεροι έχουν εμβολιαστεί. Ο συνωστισμός είναι επικίνδυνος και παρουσιάζεται σε όλες τις χώρες. Είναι δυνατόν μετά από τέτοιες συγκεντρώσεις να μην αυξηθούν τα κρούσματα; Όλη πρέπει να βοηθήσουμε. Κάνω έκκληση σε αυτά τα παιδιά που τα αγαπάμε, για να έχουμε ένα καλό Πάσχα, να πετάξουμε τις μάσκες, να είναι προσεχτικά», τόνισε από την πλευρά της η κ. Γιαμαρέλλου.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024