Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρίγκιπας Φίλιππος : Χαμός με τις στολές για την κηδεία του - Η οδηγία της βασίλισσας Ελισάβετ

Πρίγκιπας Φίλιππος : Χαμός με τις στολές για την κηδεία του – Η οδηγία της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου στα 99 του χρόνια την περασμένη Παρασκευή, σκόρπισε θλίψη στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ αλλά και στον βρετανικό λαό. Ένα μεγάλο ζήτημα όμως προέκυψε με την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, σχετικά με το εάν θα εμφανιστούν ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Άντριου με στρατιωτικές στολές

Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου στα 99 του χρόνια την περασμένη Παρασκευή, σκόρπισε θλίψη στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ αλλά και στον βρετανικό λαό. Ένα μεγάλο ζήτημα όμως προέκυψε με την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, σχετικά με το εάν θα εμφανιστούν ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Άντριου με στρατιωτικές στολές.

Σύμφωνα με την Daily Mail, σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να μην φορέσει κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στρατιωτική στολή, προκειμένου να παρουσιάσουν ένα ενιαίο οικογενειακό μέτωπο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γιός της, Πρίγκιπας Άντριου, ο άνθρωπος που προκάλεσε πρόσφατα μεγάλη αναταραχή στην Βασιλική Οικογένεια εξαιτίας των αποκαλύψεων για την στενή σχέση που είχε με τον παιδόφιλο μεγιστάνα Τζέφρι Επστάιν απαίτησε να παραβρεθεί στην κηδεία του πατέρα του με τη στολή του ναυάρχου.

Διαβάστε επίσης : Πρίγκιπας Φίλιππος: Όλες οι πληροφορίες για την εξόδιο ακολουθία – Μόνος στο Λονδίνο ο Χάρι

Στον Άντριου είχε αποδοθεί τιμητικά ο βαθμός του υποναυάρχου στα 55α του γενέθλια το 2015 και στα 60α του γενέθλια επρόκειτο να προαχθεί σε Ναύαρχο κάτι όμως που «πάγωσε» μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με τον Επστάιν.

Φωτό από Daily Mail

Στρατιωτική στολή όμως θα ήθελε να φορέσει και ο Πρίγκιπας Χάρι για να τιμήσει τον παππού του και μάλιστα εκείνη που φορούσε στο γάμο του τον Μάιο του 2018.

Kάτι τέτοιο όμως δεν θα μπορούσε να γίνει γιατί ο δούκας του Σάσεξ παραιτήθηκε επίσημα από τα βασιλικά του καθήκοντα και μετακόμισε μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μάρκλ στις ΗΠΑ.

Ετσι σύμφωνα με την Daily Mail με μία αιφνίδια απόφαση της τελευταίας στιγμής η βασίλισσα Ελισάβετ διέταξε ότι κανένας δε θα φορέσει στρατιωτική στολή στη διάρκεια της τελετής.

Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας -με βάση την εντολή της- θα δώσουν το παρών με μαύρο επίσημο ένδυμα με στόχο να δείξουν ενωμένο μέτωπο και να αποχαιρετήσουν τον Πρίγκιπα Φίλιππο όπως του αρμόζει. Οι άνδρες θα φοράνε κοστούμι και μαύρη γραβάτα και οι γυναίκες  μαύρα φορέματα.

Θα είναι μόλις η δεύτερη φορά εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα που τα μέλη της βασιλικής Οικογένειας δεν θα φοράνε στολή στην κηδεία ενός μονάρχη ή του συζύγου τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πίσω από την απόφαση αυτή της βασίλισσας Ελισάβετ πιστεύεται ότι υπάρχει η επιθυμία για μια προσπάθεια «επιδιόρθωσης» των πληγωμένων οικογενειακών σχέσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά στο χάσμα μεταξύ του Χάρι και του μεγαλύτερου αδερφού του Γουίλιαμ, με την κηδεία του αγαπημένου τους παππού, πρίγκιπα Φίλιππου, να είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσει.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024