Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν-Πυρηνικά : Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στη Βιέννη - Θετική η γενική εντύπωση

Ιράν-Πυρηνικά : Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στη Βιέννη – Θετική η γενική εντύπωση

Ολοκληρώθηκαν στη Βιέννη οι συνομιλίες για την πυρηνική συμφωνία. Η γενική εντύπωση είναι θετική, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας

Οι συνομιλίες για τη διάσωση της διεθνούς συμφωνίας (JPCOA) για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ολοκληρώθηκαν αφήνοντας μία «σε γενικές γραμμές, θετική εντύπωση», σύμφωνα με τη Ρωσία, παρά την κλιμάκωση των τελευταίων ημερών και μολονότι η Τεχεράνη ετοιμάζεται να ξεκινήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου σε ποσοστό 60%.

Οι εκπρόσωποι των συμβαλλόμενων χωρών (Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Κίνα, Ρωσία και Ιράν) συζήτησαν για περίπου δύο ώρες την Πέμπτη στη Βιέννη, προτού επανεκκινήσουν οι συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο.

«Η γενική εντύπωση είναι θετική» και μετά τις συνομιλίες αυτές θα ακολουθήσουν «ορισμένες ανεπίσημες συναντήσεις», σχολίασε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αυστρία, Μιχαήλ Ουλιάνοφ.

«Χαιρόμαστε που βλέπουμε να έχουν επιστρέψει όλοι στη Βιέννη, έτοιμοι να δώσουν ώθηση στις διαπραγματεύσεις, παρά τις δύσκολες εξελίξεις των τελευταίων ημερών», ανέφερε από την πλευρά του ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ενρίκε Μόρα.

Τις τελευταίες ημέρες, οι χώρες της Δύσης είχαν εκφράσει την απογοήτευσή τους για την απόφαση της Τεχεράνης να ξεπεράσει για πρώτη φορά το όριο του 60% στον εμπλουτισμό ουρανίου.

Ο εκπρόσωπος της ΕΕ, Πίτερ Στάνο, χαρακτήρισε μάλιστα «πολύ ανησυχητική» αυτή την εξέλιξη, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είπε την Τετάρτη ότι η κίνηση αυτή εγείρει ερωτηματικά για το κατά πόσο σοβαρολογεί το Ιράν όσον αφορά τη συμμετοχή του σε συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμά του.

Ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός, επαναλαμβάνοντας σήμερα την πάγια θέση της Τεχεράνης, ότι οι πυρηνικές δραστηριότητες της χώρας του είναι ειρηνικές και δεν επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024