Τα παραδοσιακά καζιά (βεντούζες) βλέπουν ως τρόπο θεραπείας του κοροναϊού 18 κύπριοι γιατροί, οι οποίοι με επιστολή τους στο υπουργείο Υγείας εισηγούνται την άμεση εισαγωγή τους στα νοσοκομεία.
Εξηγεί την ιδέα του
Μιλώντας στο AlphaNewsLive, ο γυναικολόγος Δρ Τάκης Γεωργίου εξηγεί την ιδέα του:
«Οι Συκίες ή βεντούζες όπως λέγονταν στο παρελθόν, τις οποίες είχαν και όλα τα νοικοκυριά στην Κύπρο, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του Covid19, θεραπευτικά»
Πρόκειται για ακίνδυνη, ανέξοδη και ενδεχομένως αποτελεσματική θεραπεία, όπως λένε οι γιατροί, με τον Δρα Γεωργίου να εξηγεί το σκεπτικό πίσω από την εισήγησή του:
«Με το να μπουν στην πλάτη τούτες οι βεντούζες δημιουργείται ένα αντανακλαστικό και αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος μέσα στους πνεύμονες. Τα λευκά αιμοσφαίρια και λεμφοκύτταρα είναι η άμυνα του οργανισμού, οι στρατιώτες που αγωνίζονται εναντίον των εισβολέων ιών ή μικροβίων. Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιούντο επί χιλιάδες χρόνια».
Τα οφέλη
Αναφέρθηκε επίσης στα οφέλη που αναμένεται να υπάρξουν, αν εφαρμοσθούν:
«Με αυτόν τον τρόπο θα λιγοστέψουν οι ημέρες θεραπείας των ασθενών μέσα στα νοσοκομεία, θα σωθούν ενδεχομένως και πολλές ζωές. Θα κάνει και την Κύπρο διάσημη γιατί για πρώτη φορά θα πρωτοστατήσει σε ένα θεραπευτικό τομέα».
Ο γιατρός εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία απάντηση από το υπουργείο Υγείας.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας