Η απόφαση του υπουργείου είναι να διακόψει την οικονομική ενίσχυση στους αιτούντες διεθνούς προστασίας οι οποίοι δεν στεγάζονται σε δομές του.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης δηλώνει ότι από την 1η Ιουλίου του 2021 οι πρόσφυγες που δεν στεγάζονται σε δομές δικές του ή συνεργαζόμενων φορέων δεν θα λαμβάνουν επίδομα.

Η ανακοίνωση

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατόπιν διεξοδικής ανάλυσης των δεδομένων που έχει στη διάθεση του, ενημερώνει ότι από 1/7/2021 δεν θα δίνεται πλέον οικονομικό βοήθημα, σε αιτούντες διεθνή προστασία, οι οποίοι δεν στεγάζονται σε δομές ευθύνης του ΥΜΑ ή και συνεργαζόμενων με το ΥΜΑ φορέων.

Στην ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνο Λογοθέτη προς τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, διευκρινίζεται ότι «οι υλικές συνθήκες υποδοχής θα παρέχονται συνολικά μαζί με τη στέγαση και εφόσον η παρουσία των ωφελούμενων επιβεβαιώνεται αυτοπρόσωπα κάθε μήνα από τον φορέα στέγασης».

Ως εκ τούτου, οι ωφελούμενοι οικονομικού βοηθήματος που συγκαταλέγονται στον αστικό πληθυσμό, εφόσον δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης τους, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στέγασης στους αρμόδιους φορείς. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, επεξεργάζονται ήδη όλες τις αιτήσεις στέγασης που έχουν υποβληθεί από τον αστικό πληθυσμό.

Υπενθυμίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν διακοπεί τα προγράμματα στέγασης προσφύγων με αποτέλεσμα να έχουν υπάρξει εξώσεις από ξενοδοχεία και δομές που φιλοξενούνταν άτομα που έχουν πάρει πολιτικό άσυλο στη χώρα, αναμένοντας ωστόσο πολλοί από αυτούς να λάβουν διαβατήρια.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr