Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινητοποίηση καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας - «Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας»

Κινητοποίηση καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας – «Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας»

Με εντολή της Αστυνομίας τα δρομολόγια του Τραμ δεν εκτελούνται στο τμήμα από το Σύνταγμα έως τη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω της πορείας

Μεγάλη πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση, πραγματοποιείται σήμερα, με συγκέντρωση νωρίτερα στο υπουργείο Πολιτισμού, και πορεία αυτή την ώρα σε υπουργείο Υγείας και Εργασίας.

Στο υπουργείο Υγείας, οι διαδηλωτές κατέθεσαν αίτημα για να ανοίξουν οι χώροι Πολιτισμού με υγειονομικά μέτρα.

Οι καλλιτέχνες, ζητούν το άνοιγμα του πολιτισμού, ταυτόχρονα με τον τουρισμό και την εστίαση.

Λόγω της πορείας, τα δρομολόγια του Τραμ δεν εκτελούνται στο τμήμα από το Σύνταγμα έως τη στάση Λ. Βουλιαγμένης, με εντολή της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), το μέγεθος της καταστροφής στον κλάδο του Πολιτισμού αποτυπώνει το δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ, υπολογίζοντας την μείωση του κύκλου εργασιών για το 2020 στο αστρονομικό ποσοστό του 88,2%.

Τονίζεται επίσης ότι πρέπει άμεσα να ανακοινωθεί ημερομηνία επανέναρξης του πολιτισμού, όπως ζητούν δημιουργοί, εργαζόμενοι ώστε να μπορέσει να γίνει ο απαραίτητος, τουλάχιστον δίμηνος, προγραμματισμός.

Μεταξύ άλλων οι καλλιτέχνες, ζητούν τη στήριξη στον κλάδο του πολιτισμού για όσο διάστημα διαρκούν οι επιπτώσεις της κρίσης και εφαρμόζονται υγειονομικά πρωτόκολλα μειωμένης χωρητικότητας» αλλά και τη «δημιουργία υγειονομικού πρωτοκόλλου για τους χώρους Πολιτισμού, όπως επίσης και για τις καλλιτεχνικές σχολές (δραματικές, χορού, ωδεία)».

Οι καλλιτέχνες επισημαίνουν εξάλλου, ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραβλέπει το γεγονός ότι το άνοιγμα του Πολιτισμού δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη, προϋποθέτει προετοιμασία, σχέδιο και χρόνο. Αν αυτό το σχέδιο δεν καταρτιστεί τώρα, η θερινή σεζόν θα είναι άλλη μία χαμένη σεζόν και θα φέρει τον κλάδο στο χείλος της οριστικής καταστροφής».

Βίντεο και φωτογραφίες από Αλεξάνδρα Τάνκα

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024